kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

6 mahkum cezaevinden firar etti

Yeni Haber
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde kapalı cezaevinde tutuklu 6 mahkum firar etti. Cezaevindeki bir gardiyanın silahını gasp ederek firar eden mahkumların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Çerkezköy Kapalı Cezaevi'nde çeşitli suçlardan dolayı tutuklu ve hükümlü olan Hakan Aydemir, Ceyhan Kuyumcu, Yusuf Aslan, Fıldıray Yörük, Hüseyin Demirkıran ve Mustafa Çayır isimli şahıslar firar etti.

Öte yandan Çerezköy giriş ve çıkışlarında polis ve jandarma tedbirlerini arttırdı. Bölgeye çevre ilçelerden çok sayıda jandarma takviyesi yapılırken, ilçeye sevk edilen jandarma birlikleri, özellikle kapalı kasalı araçlar ve toplu taşıma araçlarını tek tek durdurularak, kontrol ediyor.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, şahısların gece yemek dağıtımı sırasında, koğuşa giren gardiyanları etkisiz hale getirerek cezaevi kapısından firar ettiklerini açıkladı.

Saat 00.15-00.30 sıralarında 2 gardiyanın, mahkumların bulunduğu koğuşa girdiği sırada koğuşta bulunan 6 mahkumdan 5'inin gardiyanları etkisiz hale getirdiğini söyleyen Doğan, şu açıklamayı yaptı: "Koğuşta bulunan mahkumlar gardiyanı etkisiz hale getirdikten sonra ellerini bağlıyor ve koğuş anahtarını alıyor.

Koğuşta bulunan diğer mahkum firar etmeyi reddediyor. Bunun üzerine diğer koğuşta kalan başka bir mahkumu da aralarına alan 5 kişi, cezaevinin ön kapısına yöneliyor. Kapıda bulunan jandarma ile kısa süreli arbede yaşayan 6 mahkum, jandarmanın peşlerinden ateş açmasına rağmen kaçmayı başarıyor."

Cezaevinden firar eden mahkumların yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldığını söyleyen Vali Doğan, "Söz konusu mahkumların yakalanması için çalışmalar devam ediyor." dedi.

CHA