kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''Oyak Bank askerin bankası değil''

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
''Oyak Bank askerin bankası değil''
Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, Oyak Bank'ın ''askerin bankası'' olmadığını, askeriyede çalışan personelin emeklilik fonu olarak kurulmuş bir kuruluşun yatırım yaptığı bir iştirak olduğunu belirtti.

Ulusoy, Oyakbank'ın ING'ye satılması ile ilgili düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin, bankanın ''askerin bankası'' olarak nitelendirildiği yönündeki soruları üzerine, askerin bankası tabirinin yanlış olduğunu düşündüklerini söyledi.

Ulusoy, kendisinin 2001 yılında bu yöndeki değerlendirmeler üzerine yine Oyak'ın ordunun holdingi olmadığını ve o sıralarda bankanın alımı ile ilgili konuşmalar yapıldığını hatırlattı.

Ulusoy, 2001 yılında yayınlanan bu konuşmasına ilişkin gazete kupüründe açıkladığı görüşlerini okurken şöyle devam etti:

''Oyak orduya ait değil. Orduda çalışan çok açık net cümleler... Orduda çalışanların kurduğu sosyal yardımlaşma kurumu. Ordunun parçası değil. Ordunun organizasyonunda Oyak'ın yeri yok. Ordu iktisadi bir şey yapmıyor. Ordu sınırları bekliyor. Biz ordu mensuplarının gelirlerini değerlendiriyoruz. 2001'den beri söylediğim bu mesaj 2007 yılına geldik hala yerine varmamış mı diye bazen ben kendi ifade kabiliyetimden şüpheye düşüyorum. Ama tekrarlaya tekrarlaya bazı şeyleri kamuoyu gündemine sunabileceğimizi düşünüyorum.''

Oyak Bank'ın askerin bankası değil askeriyede çalışan personelin emeklilik fonu olarak kurulmuş bir kuruluşun yatırım yaptığı iştirak olduğunu ifade eden Ulusoy, ''Bütün iştirakler gibi ihtiyaca, stratejilere bağlı olarak alınır ve satılabilir. Ayrıca Türkiye'de 70 tane banka vardır. Bir Tüpraş, bir Telekom, bir Erdemir için bunları söyleyemeyiz ve söylemedik de...'' diye konuştu.

Coşkun Ulusoy, şunları belirtti:

''Oyak Bank'ın Türkiye'de kanunlara göre kurulmuş bir banka olduğunu ve yatırım unsuru olarak Oyak Grubu tarafından değerlendirilmiş bir kuruluş niteliğini taşıdığını vurgulayarak, ''Ordunun bankası olmaz. Ordu ticaret yapmaz, yapmamalıdır. Ordu bütün, hepimizin ortak göz bebeği olarak kanunda belirlenen görevleri yapar. Ticaret ordunun işi değildir. Ama bu insanlar maaşlarını kazandıktan sona kanunlar çerçevesinde bunu bir yerlere koyup 'biz emekli olduğumuz zaman bize emekli maaşı ver' diyorlarsa bunu yapıyor olmamızın yanlış olduğunu düşünmüyoruz. Aynı şeyi emekli sandığı da yapıyor ordu ile bizim bir alakamız yok. Askerin bankası demenin doğru olmadığını düşünüyorum.''