kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yazıişleri müdürü Sait Bayram (çizgili tişörtlü) ve muhabir Fırat Avcıl (ortadaki) tutuklandı. Diyarbakır Söz gazetesi dün siyah baskı çıktı.

'Hâkime rüşvet' haberi tutuklattı

Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Hâkimi'nin rüşvet aldığını iddia eden Söz gazetesi yazıişleri müdürü ile haberi yapan muhabir, tutuklanıp cezaevine gönderildi..
Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Hâkimi'nin rüşvet aldığı iddiasıyla Fethiye'den Diyarbakır'a sürgün edildiğini yazan Söz gazetesinin yazıişleri müdürü ile haberi yazan muhabir cezaevine gönderildi.

'YAYIN YOLUYLA HAKARET'
Bölgesel olarak yayınlanan Diyarbakır Söz gazetesinde 1'inci Sulh Ceza Hâkimi M.Y.K.'nin rüşvet aldığı gerekçesiyle Diyarbakır'a sürgün edildiği iddiasının yer aldığı bir haber yayınlandı. Haberin yalan olduğunu savunan hâkim M.Y.K., Basın Savcılığı'na şikâyette bulundu. Şikâyetin ardından önceki gün akşam saatlerinde Basın Savcılığı'nın talimatıyla gazeteye giden polisler, haberi yazan muhabir Fırat Avcıl ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü M. Sait Bayram'ı gözaltına aldı. Savcılıkta ifadeleri alınan Avcıl ve Bayram, daha sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan iki gazeteci, "Yayın yoluyla hakaret" suçlamasıyla tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İŞTE O İDDİALAR...
Hâkim M.Y.K. ile ilgili haberde özetle şu iddialara yer verildi: "Bir süre önce görev yaptığı Muğla'nın Fethiye ilçesinden yer değişikliği ile Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne atanan Ağır Ceza Reisi M.Y.K.'nin skandallara imza attığı ileri sürüldü. Fethiye Ağır Ceza Hâkimi olduğu dönemde sahtecilikten yargılayıp beraat ettirdiği sanığın otelinde alem yaptığı, çok samimi arkadaşları eczacı C.K. ve otel sahibi A.A.'nın aracılığıyla Fethiye'nin en gözde ve turistik semtinde villa satın aldığı ileri sürülen hâkim K.'nin, bunlara rağmen Yargıtay'dan ceza almak yerine kıdem tenzili ile Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Hâkimliği'ne atanması dikkat çekti."
Haberin fotoğrafları