kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

280 YTL'ye villa gibi huzurevi

Yeni Haber
Türkiye'de ilk ve tek model olan Adana Huzurevi bünyesindeki ''küçük evler'', yaşlıları koğuş sisteminin sıkıcı beton binalarından kurtarıyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı Adana Huzurevi'nin bahçesine tatil sitesi görünümü kazandıran küçük evlerin sayısı 23'e yükseldi. Huzurevi Müdürü Nurdan Kama, yaptığı açıklamada, gerek basın gerekse hayırseverlere yaptıkları çağrılar sayesinde küçük evlerin sayısını artırdıklarını, ancak yeterli olmadığını bildirdi.

Villa görünümlü, 60 metrekarelik evlerin bir tanesinin 35 bin YTL, sırt sırta yapılan iki konutun ise 60-70 bin YTL'ye mal olduğunu ifade eden Kama, küçük evlere yerleşebilmek için 11'i kadın 20 kişinin sırada beklediğini, bu nedenle hayırseverlerin daha fazla katkısına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Yaklaşık 190 yaşlının kaldığı huzurevinde bahçeli konutlarda kalmanın yaşlıların psikolojisini de olumlu etkilediğini ifade eden Kama, şunları söyledi:

''Türkiye'de ilk ve tek model olması nedeniyle her zaman gurur duyduğumuz küçük evler, yaşlıları koğuş sisteminin sıkıcı beton binalarından kurtarıyor. İkiz villa görünümünde olan küçük evler için hayırseverlere arsa temin etmeye hazırız. Huzurevimizin bahçesi bu evlerin yapımına son derece uygun. Bu evlerde kalan yaşlılar bahçelerinde çiçek ve çeşitli bitkiler yetiştirerek mutlu oluyorlar.''

Kama, 2 kişinin rahatlıkla kalabildiği bu evlerde kişi başı ücretin ayda 280 YTL olduğunu, evli çiftlere yüzde 25 indirim uyguladıklarını belirterek ''Talebin yoğun olduğu bu evlerin sayılarının artırılması için hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz'' dedi.

Huzurevi Müdürü Nurdan Kama, yemek, bakım, doktor, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı ve temizlik gibi olanak ve hizmetlerin sunulduğu huzurevinin kar kaygısından uzak bir kurum olması nedeniyle ücretlerinin son derece sembolik olduğunu belirterek, ''yeme içmeden barınma, doktor, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı ve oda temizliğine kadar yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz'' diye konuştu.

İKİ KÜÇÜK EV DAHA


Kama, son olarak hayırsever Kadriye Köymen'in desteği ile Yeni Baraj Lions Kulübü ve emekli öğretmen Şadiye Baltalı'nın kendi imkanlarıyla yaptırdığı iki küçük evin, 22 Haziran Cuma günü törenle hizmete açılacağını belirterek ''Tüm hayırseverleri açılışa davet edip, yaşlıların buradaki mutluluklarına tanık olmalarını istiyoruz. İnanıyoruz ki, o mutluluğu gördüklerinde huzurevimizin bahçesi küçük evlerle dolacak'' dedi.

AA