kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Emeklinin önceliği ''geçim''

Yeni Haber
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm İşçi Emeklileri Derneği) yönetimi, seçimde, taleplerini karşılama sözü veren partiyi destekleyeceklerini bildirdi.

Alınan bilgiye göre, Tüm İşçi Emeklileri Derneği yönetimi, yaklaşan seçim öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi partilere taleplerinin yer aldığı mektuplar gönderdi.

Dernek Genel Başkanı Satılmış Çalışkan imzası ile Başbakan Erdoğan'a gönderilen mektupta, emeklilerin yüzde 80'inin aylıklarının resmi kurumlar tarafından hesaplanan açlık sınırının altında olduğu belirtilerek, bu sınırın üzerinde aylık alan emekli sayısının ''parmakla sayılacak'' kadar az olduğu ifade edildi.

Mektupta, memur emeklisi ile işçi emeklisinin en düşük taban aylığı arasındaki farkın son dönemde daha da arttığına işaret edilerek, emekli aylıklarına Temmuz ayında yapılacak zamla bu durumun düzeltilmesi talep edildi. Mektupta, şunlar kaydedildi:

''Gençliğini, gücünü devletinin hizmetinde kullanan bu yaşlı insanların dayanacak gücü kalmamıştır. Derneğimize her gün binlerce telefonla bir iyileştirme beklendiği iletilmektedir. Aile bireyleriyle 24 milyon nüfusa sahip olan emeklilerimizin durumunu göz ardı etmeyin. Biz yaşayabileceğimiz, açlık sınırının üzerinde bir emekli aylığı istiyoruz.

Siz, bizleri geçim sıkıntısından kurtarın, bizler de sizi iktidara taşıyalım. Vaatlere inancımız kalmadı. Siz bu hayat tecrübeli insanları görün, biz sizleri ülkedeki 65 şubemizle muhakkak görürüz.''Mektupta ayrıca, iktidardan söz değil icraat beklendiği ifade edildi.

''İKTİDARA TAŞIMAK İSTİYORUZ''

Siyasi partilere gönderilen mektupta da hizmet ve ödenen prim esasına göre emekli aylıklarında norm ve standart birliği sağlayacak bir intibak yasası çıkartılması, emekli aylıklarına esas cetvellerin teke düşürülmesi taleplerine yer verildi.

Mektupta, ''Emekliler olarak bize bu sözü vererek seçim beyannamesine koyan, görsel ve yazılı basında bunun sözünü veren siyasi partiyi destekleyerek, iktidara taşımak istiyoruz. Emekliler olarak çalışmalarımızı yurt çapındaki şubelerimizle sürdürmekteyiz. Gücümüzü biliyoruz ve 22 Temmuz'da bu gücümüzü göstereceğiz'' denildi.

''EMEKLİYİ GÖZ ARDI EDEN İKTİDAR OLAMAZ''

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanlar Kurulunda da konuyla ilgili olarak bir dizi karar alındı.

Başkanlar Kurulu kararları doğrultusunda, siyasi partilerden ''emeklilerin taleplerinin seçim beyannamelerine öncelikli halledilecek konular olarak madde madde açıklanarak konulması'' istendi.

Başkanlar Kurulu kararında, ''İktidar olduğunda senelerdir devam eden mağduriyetlerimizi çözeceğine bizleri inandıran partiyi iktidar yapacağız. Emekli sorunlarını göz ardı eden hiçbir parti, iktidar olamaz. Siz bizi geçimde rahatlatın, bizde sizi seçimde rahatlatalım'' ifadelerine yer verildi.

AA