kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kuyumcu Veysel Bilgin soygunun şokunu uzun süre üzerinden atamadı.

Kaleş'lı soygun

Gülcan DEMİRCİ - Müslim SARIYAR - Barış SÖZAL
Üsküdar'da maskeli dört kişi, silahla yol kesip bir kuyumcudan altı kiloluk altın ziynet eşyası gasp etti. Gaspçılar, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı..
İstanbul Üsküdar'da bir kuyumcu dükkânı, ellerinde uzun namlulu Kaleşnikof silah bulunan maskeli 4 kişi tarafından soyuldu. Soygun, dün saat 10.30'da Bulgurlu mahallesindeki Kübra Kuyumculuk'ta yaşandı. Yüzleri kar maskeli 4 kişi, 34 BZL 75 plakalı otomobili kuyumcunun bulunduğu caddede durdurdu.

TRAFİĞİ ENGELLEDİ
Soygunculardan biri elindeki otomatik silahla caddeye araç girişini engelledi. Diğer 3 kişi ise kuyumcunun önünde oturan, dükkân sahibi Veysel Bilgin'i (31) başına silah dayayarak etkisiz hale getirdi. Soyguncular ardından da kasada bulunan bin YTL ile yaklaşık 6 kilo ağırlığındaki 13 altın saat, 50 altın bilezik ile çok sayıda altın künyeyi alarak kaçtı. Kuyumcu Bilgin, yaşadığı olayın şokunu uzun süre üzerinden atamazken soygunculara evinin balkonundan bir oyuncak tabanca atan kimliği açıklanmayan bir vatandaş ile çok sayıda görgü tanığı ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

OTOMOBİL ÇALINTI
Yol kesip soygun yapan gaspçılar, geldikleri otomobile binerek kaçtı. Soyguncuların kaçtıkları otomobil, kuyumcu dükkânına yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Namık Kemal mahallesi Buğday sokakta terk edilmiş olarak bulundu. Otomobilin çalıntı olduğu anlaşıldı. Soygun olayının ardından çalışmalara başlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü soyguncuları yakalamak için helikopter kaldırdı. Soyguncuların bulunduğu otomobilin Bolu Tüneli'ne girmesinin ardından, Asayiş Şube Müdürü Mustafa Kızılgüneş'in de içinde bulunduğu polis helikopteri, Bolu Tüneli çıkışında bulunan boş araziye indirildi. Aralarında özel harekât timlerinin de bulunduğu operasyon ekipleri iki soyguncuyu kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Soyguncuların ifadeleri doğrultusunda operasyonlarını sürdüren ekipler, aralarında kadınların da bulunduğu 10 kişiyi daha gözaltına aldı.