kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

El Fetih-Hamas çatışmalarında 13 ölü

AA
Yeni Haber
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'de, Hamas ve El Kassam Tugayları militanlarının sardığı Filistin ulusal güçlerine ait bir askeri karargah ve çevresinde meydana gelen çatışmalarda, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Bölgedeki Kemal Edwan Hastanesi'ne bugün öğleden sonra en az 13 ceset getirilirken, yaralı sayısının yalnızca buradaki çatışmalarda 150'den fazla olduğu belirtiliyor.

Çatışmalardaki kayıpları hem Hamas hem de El Fetih tarafları saklıyor. Ancak hastaneden bir yetkili, kuzeydeki çatışma alanından sürekli yeni ölü ve yaralı geldiğini, hastanede ve hastane bahçesinde yaralılar içinyer kalmadığını kaydetti.

Çatışma alanından ölü ve yaralıları getiren bir ambulans şoförü de, durumu ''inanılmaz'' diye nitelendirerek, yerlerde çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğunu dile getirdi.

Ölenlerin bir kısmının El Kassam Tugayları militanları olduğu, ölenler arasında ulusal güvenlik güçlerinden bir askeri doktorun da bulunduğu aktarıldı.

Bu arada El Fetihli militanların, Filistin hükümetinin eski dışişleri bakanı Mahmud Zahar'ın evini kuşattıkları da belirtildi.

El Kassam Tugayları ise El Fetih'e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayı'nın kuzey liderlerinden Semih el Medhun'un Beyt Lahiya'daki evine saldırarak, tümüyle yıktılar. Semih El Medhun'un evi, daha önce de silahlı baskına uğramış ve saldırılardan sonra Medhun, Gazze kentinde daha güvenli bir yere taşınmıştı.

Ancak evde bulunan Medhun'un annesi, saldırılar sırasında yerel radyolara bağlanarak, ''Yaşlı insanlardan ne istiyorlar. Erkekseler oğlumun karşısına çıksınlar'' diye konuştu. Medhun'un annesinin ve babasının, daha sonra kimi militanlarca dövüldüğü ve hastaneye kaldırıldığı da belirtildi.

El Aksa Şehitleri liderlerinden Semih El Medhun ise olay sonrası Hamas'a tehdit yağdırdı ve ''Eve ev, kana kan'' dedi. El Medhun, El Fetih'e bağlı radyolardan birine yaptığı açıklamada, ''Allah adına yemin ederim ki sivil ve asker her Hamas üyesini öldüreceğim'' diye konuştu.

EŞŞEYH'TEN ABBAS'A ''OLAĞANÜSTÜ DURUM İLAN ET'' ÇAĞRISI

Öte yandan El Fetih hareketinin Batı Şeria'daki genel sekreteri Hüseşin Eşşeyh, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a ''olağanüstü durum ilan etmesi'' çağrısında bulundu.

Abbas'ın, olağanüstü durum ilanıyla birlikte ya erken genel seçim çağrısında bulunmasını ya da Filistin yönetimini lağvetmesini isteyen Eşşeyh, ''Filistin yönetiminin bir kabus olarak canlandırılmasının hiçbir gereği yok'' diye konuştu.

Eşşeyh, Mahmud Abbas'tan, Gazze Şeridi'ndeki mevcut duruma son vermek için artık harekete geçmesini, önlemler ve etkili kararlar almasını da istedi.

Eşşeyh de, bugün Gazze Şeridi'nde yaşananları Filistin yönetimine ve diğer gruplara karşı bir ''darbe'' olarak nitelendirdi, Filistinli grupların seslerini yükseltmeleri çağrısında bulunarak, ''Artık tüm bu olanlara yeter'' diye seslendi.