kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Töre cinayeti Londra'yı karıştırdı

Yeni Haber
Töre cinayeti İngiltere'ye sıçradı. İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Iraklı Kürt kökenli Mahmut ailesinin 20 yaşındaki kızları Banaz Mahmud, ailesinin onay vermediği bir erkek ile birlikte olmasının ardından, aileye leke sürdüğü gerekçesiyle Baba Mahmut ve amcası tarafından öldürülmesi ülkeyi karıştırdı.

Bir anda ülkenin gündemini değiştiren olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, öldürülen Banaz Mahmud'un İngiliz polisine hayatının tehlikede olduğunu birkaç kez söylemesine karşın koruma verilmemesinin de anlaşılması tüm gözleri polise çevirdi.

Öldürülen Banaz Mahmud'un yardım istemesine karşın polisin aldırış etmemesi, sert eleştirilere neden oldu. Geçtiğimiz yıl öldürülen ve Birmingham şehrinde yaşadığı evin bahçesine gömülen Banaz Mahmud'un cesedi ise çürümüz bir halde bulundu. Londra'da yapılan duruşmada, kızını öldüren Baba Mahmud Mahmud ve amcası Ari Mahmud suçlu bulundu.

Banaz Mahmud, erkek arkadaşı ile geçtiğimiz yıl gizli aşk yaşamış, ailesinin durumu anlaması üzerine ise öldürülmüştü. Banaz Mahmud, öldürüleceği korkusuyla polise yaptığı uyarılarını cep telefonuna kaydetti. Bunun anlaşılması üzerine İngiliz polisi, olayın soruşturulması için bir inceleme başlattı.

Banaz ile gizli aşk yaşadığı dönemde ailesinden sık sık tehdit aldığını doğrulayan erkek arkadaşı Rahmet Süleymani de, "Devam etmemiz halinde öldürüleceğimiz konusunda hep tehdit alıyorduk. Banaz'ın ölümüyle benim de hayatım da bitti. Ancak beni teselli eden tek şey adaletin yerini bulmasıdır."dedi.

Davanın sonuçlanmasının ardından basına konuşan Banaz'ın kız kardeşi Bekhal Mahmud, kız kardeşinin öldürülmesine tepki göstererek, "Bu cinayeti işleyenler yeryüzünde yaşamayı haketmiyorlar."şeklinde konuştu.

Olayın soruşturulmasında görev alan bir yetkisi ise, baba tarafından öldürülen bir kızın ardından sadece kaybolan bir hayat değil, geride kalanları da korku içinde bıraktığını söyledi.

CHA