kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hollanda'da alkolik çocuk vakaları artıyor

Yeni Haber
Hollanda'da yılın ilk yarısında çocuk yaşta alkol zehirlenmesinden dolayı onlarca kişinin hastanelik olduğu belirtildi...
Hollanda'da yılın ilk yarısında çocuk yaşta alkol zehirlenmesinden dolayı onlarca kişinin hastanelik olduğu belirtildi. Güney Hollanda bölgesinin Middelharnis kentinde 12 yaşında ki bir çocuk alkol komasına girdi. Sokakta baygın olarak bulunan çocuğun hastaneye kaldırıldığını açıklayan polis yetkilileri çocuğun kısa sürede 1 litre alkol tükettiğini belirlendiğini kaydetti.

Delft Reiner de Graaf Hastanesi araştırma kurumu tarafından yapılan açıklamada Ocak ile Haziran arasında yaşları 8 ila 12 yaş arasında 80 çocuğun fazla alkol içmekten dolayı hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Çocuk doktoru Nico van der Lely bu yaşta çocuklara alkol ile tanışmalarının son derece tehlikeli olduğunu belirtti. Van der Lely ''Bize ulaşan rakamlar bu kadar. Fakat birde ulaşmayan bilgiler var. Birçoğu aile baskısı bir kısmı da başka nedenlerden dolayı hastaneye gelmiyorlar.13 yaşında ki bir çocuğun bir içişte bir litre bira içtiğini müşahede ettik. Bu yaştaki bir çocuk için oldukça yüksek bir durum. Bunun yanında özellikle gençler votka, şarap ve şampanya da içiyorlar. Gelecek adına bu iyi bir sinyal vermiyor.'' dedi.

Alkol kullanan çocukların çoğunun ilkokul sonrası düşük seviyeli okullara giden çocuklar oluşturduğunu belirten çocuk doktoru Nico van der Lely, okulların yanı sıra ailelerin buna bir çözüm bulmaları gerektiğini belirtti.