kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İkinci terfi skandalı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Verheugen'in başı dertte... Bunte dergisi, yalanladığı yasak aşkının evine girip ertesi sabah çıkarken yakaladı. Sevgilisini terfi ettirip zam yapması kriz oldu..
AB Komisyonu'nun evli ve çapkın Başkan Yardımcısı Günter Verheugen bu sefer köşeye sıkıştı... Alman Bunte dergisi, sevgilisi Petra Erler'in Belçika'nın başkenti Brüksel'deki evine girip ertesi sabah çıkarken yakaladı. Böylece ikili hakkında bir yılı aşkın süredir medyada yer alan "ilişki yaşıyorlar" iddiası da ispatlanmış oldu.

ÇIPLAKLAR KAMPI TATİLİ
AB kaynakları, Verheugen'in içinde bulunduğu durumu Dünya Bankası eski Başkanı Paul Wolfowitz'inkine benzetti. Ve aşk yaşadığı bir çalışanını "kayırdığı" için ismi büyük bir skandala karışan Wolfowitz gibi Verheugen'in de istifa etmesi gerektiği yorumu yaptı. Verheugen'in personel müdürü olarak yanında çalışan Erler (48) ile ilişki yaşadığı bir yılı aşkın süredir konuşuluyor. Ancak geçen yıl ağustos ayında ikilinin birlikte çıktıkları Litvanya "iş gezisi" bu iddiaları ayyuka çıkardı. Gezi sırasında el ele fotoğrafları çekilen Verheugen'in Erler ile çıplaklar kampına gitmesi iddiaları güçlendirdi.

MAAŞINI DA ARTIRDI
Ancak Verheugen eşinin geziden haberi olduğunu, evli yardımcısı Erler'le ilişkisi bulunmadığını söyleyerek konuyu kapattı. Hemen ardından "özel hayatının ihlal edildiğini" söyleyerek dergiye dava açmak için avukatlarıyla irtibata geçti. Konu, Almanya siyasetinde de tartışmalara yol açtı. Alman Parlamentosu Avrupa İşleri Başkanı Gunther Krichbaum "Verheugen Komisyon'un etik kurallarını çiğniyor. Bulunduğu mevkii ve Avrupa projesini lekeliyor" dedi. Komisyonda alt bir kadroda çalışırken bir yıl içinde terfi eden Erler'e yapılan 2 bin 500 dolarlık zam da basında uzun süre yer almıştı.
Haberin fotoğrafları