kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Meclis'in olağanüstü toplanması lazım

ANKA
Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM'nin terör konusunda olağanüstü toplanması gerektiğini söyledi. Baykal, terör zirvesinden çıkacak karara göre bu konuda harekete geçeceklerini bildirdi.

Baykal, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'de 5 bin, Kuzey Irak'ta 500 terörist var. Burayı temizlemeden Kuzey Irak'a niye girelim" sözlerine tepki gösterdi. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesinin beklenmesinin yanıltıcı olacağını ifade etti. Baykal, "Türkiye'deki terörün kaynağı Kuzey Irak. Türkiye'deki terör biterse Irak'tan bize ne? Karargah orada. Orayı kurutmadan bu iş halledilemez" diye konuştu.

Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin haklılığını ve güçlülüğünü bütün dünyaya kabul ettirmesi gerektiğinin altını çizen Baykal, Erdoğan'ın terör konusunu kavrayamadığını ileri sürdü. Baykal, "Başbakan Erdoğan meseleyi hiç kavrayamamış. AKP iş başına geldiğinde sıfır terör vardı. 2002'den sonra artış oldu. Bu konuda AKP'nin çok ciddi yanlışları oldu" dedi.

TBMM'nin terör konusunda olağanüstü toplanması gerektiğini ifade eden Baykal, iki yıl önce de bu yönde çağrı yaptıklarını hatırlattı. Baykal, o zaman AKP yöneticilerinin konuyu görüşmeye değer bulmadığını ifade ederek, "Şimdi yine buna ihtiyaç var. Derhal Meclis'i toplamak lazım. Biz bu ihtiyacı hissediyoruz. Muhtemelen yapacağız. Terör zirvesinin sonucunu bekliyoruz. Ancak, Meclis olağanüstü toplandığında Meclis'in siyasi takvimine sıkıntı yaratmaması gerekir. Terör zirvesinden çıkacak tabloya göre bir girişimde bulunacağız" diye konuştu.

"CAMİDE PROTESTO OLMASIN"

Baykal, şehit cenazelerinde hükümete yönelik protestolara da değindi. Özellikle camilerde yapılan protestolar konusunda üzüntü duyduğunu belirten Baykal, "Cami bizim hepimizin hiçbir ayrım gözetmeden sadece kendi iç kararımızla buluştuğumuz bir mekan. Bir cenaze karşısından herkesin üzüntüsünü ifade etmek, ölen kişiye saygısını ve son görevini yerine getirmek istemesi çok önemli. Camide kimse kimseyi suçlamamalı. O bakımından camilerdeki protestolar caminin uhrevi havasına ters düşüyor" diye konuştu.