kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mesut Yılmaz adaylığını açıkladı

Yeni Haber
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Rize'den DP listesinden bağımsiz aday olacağını açıkladı.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, ''Mehmet Ağar bana Erkan Mumcu ile görüştüğünü, Demokrat Parti (DP) listesinden bağımsız aday olmamı
arzu ettiğini söyledi'' dedi.

Yılmaz, Rize'nin Çayeli ilçesinde kaldığı otelde gazetecilerle yaptığı
sohbet toplantısında, dün akşam DYP lideri Mehmet Ağar ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, ''Ağar bana Erkan Mumcu ile görüştüğünü, DP listesinden bağımsız aday olmamı arzu ettiğini söyledi'' dedi.

''Geçmişte hem Ağar hem de Mumcu benim başbakanlığımda bakanlık yapmış arkadaşlar'' diyen Mesut Yılmaz, şunları söyledi:

''Dolayısıyla onların bir araya gelip oluşturacakları bir partiden onların
altında milletvekili olarak görev yapmamı herhalde uygun görmediler. Bana daha onore bir şey olarak bağımsız vekillik teklif ettiler. Ancak bunun için DP'nin oluşumunun tamamlanması lazım. Ben Mehmet Ağar'a da bana yaptığı bu çağrıyı kamuoyu önünde de yapmasını istedim.''
Mesut Yılmaz, 2 gündür Trabzon ve Rize'de seçmenleriyle görüştüğünü
kaydederek, ''Seçmenlerim daha çok benim bağımsız aday olmam yönünde isteklerini dile getiriyorlar. Ancak ben daha geniş uzun vadeli bir şey düşünmek zorundayım. Onların beklentilerine de cevap verebilecek bir şekilde ülkeme, yöreme hizmet etmek istiyorum. Geçmişte çok tecrübe kazandım, bu tecrübelerimi ülke yararına kullanmak istiyorum'' diye konuştu.