kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gökçek: Kasten öldüren idam edilsin

Yeni Haber
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kasti olarak bir kişiyi öldürüne idam cezası verilmesini istedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, terör saldırısında zarar gören Anafartalar Çarşısı'nın yarın hizmete açılacağını belirterek, "Bütün Ankaralıları terör karşısında dimdik ayakta olduğunu göstermek için açılışa davet ediyorum" dedi.

Yapılan saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve terörist bir saldırı ile karşı karşıya kalındığına işaret eden Gökçek, "teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, bütünlüğümüzü net olarak gösterilmesi" gerektiğini ifade etti.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, 10.30-11.00 saatleri arasında bütün Ankaralıları Anafartalar Çarşısı'nda alışverişe davet etti. Gökçek, belediye olarak açılış töreninde binlerce bayrak dağıtacaklarını ifade etti. Gökçek, açılışa Ankara milletvekillerinin yanısıra bakanların da katılacağını belirterek, bütün siyasi partileri ve vatandaşları törene katılmaya çağırdı.

Gökçek, açılışta sergilenecek birlik ve bütünlük görüntüsünün teröristleri ümitsizliğe sevk edeceklerini ve bunu da yapmaya mecbur olduklarını vurguladı. Gökçek, ekonomik imkanı olanları da Anafartalar esnafından alışveriş yapmalarını istedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak etnik ayrımın karşısında yer aldıklarını ve Güneydoğu'da sel felaketinde en büyük yardımı belediye olarak kendilerinin yaptığına işaret etti.

Başkan Gökçek, bir soru üzerine, Anafartalar Çarşısı'nda cam ve çervenin parasının belediye tarafından karşılandığını ve temizliğinin de itfaiye ekipleri tarafından yapıldığını söyledi. Gökçek, belediye olarak Ulus'un canlaması için yaptıkları projelere hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Bir televizyon kanalında bir insanın öldürülmesiyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Gökçek, şöyle konuştu: "Kim kimi öldürürse o bunun karşılığında ölümle cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun sadece terör suçları ile alakası kesinlikle yok. Yolda giderken bir tanesi geliyor sizden para istiyor. Para vermiyorsunuz, çekiyor bıçağı saplıyor karnınıza, orada ölüyorsunuz. O da aynı şekilde idam edilmeli. Kimsenin kimsenin hayatına kastı olmamalı."

Gökçek, kimsenin kimseyi öldürmeye hakkının olmadığına işaret ederek, kasıtlı şekilde bir kişiyi öldürene idam cezası verilmesi gerektiğini kaydetti. Siyasi bir suç işleyenin cezasını devletin vereceğini vurgulayan Gökçek, bir kişiyi öldürene ise karşılığının idam olarak verilmesini talep etti.
Patlamada hayatını kaybeden Tuba Yami'nin ailesine yardım yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soruya ise Gökçek, aileyle görüştükten sonra gerekli yardımların yapılacağını kaydetti.

(CHA)