kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DSP'de adaylık savaşı Zeki Sezer'i terletiyor

ŞENOL ATEŞ ANKARA
DSP, CHP listelerinde yer alacak isimleri belirlemeye çalışıyor. Milletvekili olmak isteyen partililerle tek tek görüşen Sezer'in listesine daha çok eski bakanların ve parti kurmaylarının girmesi bekleniyor..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP lideri Zeki Sezer yarın Mersin'de düzenlenen mitingde gövde gösterisi yapmaya hazırlanırken, CHP de, DSP'den gelecek aday listesini bekliyor. DSP'li adayları belirlemeye çalışan DSP lideri Sezer ise, yoğun istek karşısında zorlanıyor. CHP lideri Baykal'ın DSP'lileri de şaşırtan "Yasal bir engel yoksa DSP'den istifa etmeden listelerimizden aday gösterebiliriz" önerisi, uzun tartışmalardan sonra sonuca bağlandı. İki partinin hukukçu kurmayları tarafından yürütülen çalışma sonrası CHP listelerinden aday gösterilecek DSP'lilerin 'hukuki bir sorun ile karşılaşılmaması için' partilerinden istifa etmelerine karar verildi. Liste oluşturulmasında ipleri eline alan Sezer, yoğun istek karşısında zorlanıyor. Bazı isimlere "Uygun olur, partimizi iyi temsil edersin" derken, ısrarcı olanları da "Partimize milletvekili olmadan daha çok katkı yaparsın" diye ikna etmeye çalışıyor.

İSTİFALAR BAŞLADI
CHP listesinden aday olacak DSP kurmayları dün akşam saatlerinde DSP'den istifa etmeye başladı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, genel sekreter yardımcıları Hasan Erçelebi ve Mustafa Vural ile Parti Meclisi Üyesi Tayfun İçli'nin dün akşam partilerinden istifa ettikleri öğrenildi.

ÇOĞUNLUK ESKİ BAKANLAR
CHP listesinden seçime girecek isimlerin büyük çoğunluğunun eski bakanlardan ve parti kurmaylarından oluşması bekleniyor. Kulislere sızan bilgilere göre şu isimler ön plana çıkıyor: "Ahmet Tan, Emrehan Halıcı, Melda Bayer, Hikmet Sami Türk, Necdet Tekin, Hüseyin Pazarcı, Nami Çağan ve Bülent Ecevit'in koruma müdürü ve halen Rahşan Ecevit'in sağ kolu olan Recai Birgün." Seçilme garantisi olmayan yerlere ise ya il başkanları ya da teşkilatın önde gelen isimleri konulacak.

DEĞERLENDİRME ZAMANI
Aday adaylığı süresi sona eren CHP'de de isim değerlendirmelerine başlandı. Baykal, Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem başta olmak üzere bazı kurmayları ile üst üste toplantılar yaparak durum değerlendirmesi yapıyor. CHP'de önümüzdeki günlerde aday adayları ile mülakat yapılması da bekleniyor. DSP'de, listenin, YSK'ya bildirim için son gün olan 4 Haziran'a kısa bir süre kala verilmesi görüşü ağırlık kazanıyor. İki partinin kurmaylarından oluşan komisyon listeyi beraber belirleyecek.