kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aynen iade edilecek

Yeni Haber
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa değişikliğini içeren yasayı meclise iade etmesiyle ilgili olarak, ''Türkiye'ye yakışmayan bu durumun giderilmesi gerektiğini ve TBMM'nin paketi tekrar göndereceğini'' söyledi.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde verilen ''Milli Gün'' resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdullah Gül'e, Cumhurbaşkanı Sezer'in bugün Anayasa değişikliği paketini iade ettiği hatırlatıldı ve ''Bu paketi seçimlere yetiştirebilecek misiniz?'' diye soruldu.

''Ortadaki bu Türkiye'ye pek yakışmayan durumu gidermemiz gerekir. Öyle değil mi?'' diyen Gül, şöyle devam etti:

''Şimdi yapmamız gereken nedir? TBMM, inanarak ve güvenerek getirdiği bu anayasa değişikliği paketini bir kez daha yapacaktır. Bu sadece AK Parti'nin programı, AK Parti'nin konusu değildir. Bildiğiniz gibi Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi bunu AK Parti'nin önüne şart olarak koymuşlardır. 'Halka gidelim, halk seçsin' demişlerdir. Biz de baktık ki böyle bir çoğunluk oluşuyor, bunun üzerine bu paketi hep beraber oturduk hazırladık, şimdi de tekrar göndereceğiz.''

''Ortada bir kilitlenme olduğunu'' ifade eden Gül, ''Seçimden sonra Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla, meclis başkanını seçmekte belki zorlukla karşılaşacağız. Türkiye bu istikrarsızlığı kaldıramaz. 5 sene istikrar içinde yaşamış olan Türkiye, şimdi istikrarsız bir döneme giremez, buna hiç kimsenin hakkı yoktur'' diye konuştu.