kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rahşan Ecevit: Kuzey Irak Türkiye'ye girdi

Yeni Haber
Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in "Kuzey Irak'a mutlaka girilmelidir. Yoksa Kuzey Irak Türkiye'ye girecektir" açıklamasını anımsatarak, Kuzey Irak'a girilmekte geç kalındığını söyledi.

Rahşan Ecevit yaptığı yazılı açıklamada, iki yıl önce Bülent Ecevit, "Kuzey Irak'a mutlaka girilmelidir. Yoksa Kuzey Irak Türkiye'ye girecektir" uyarısında bulunduğunu belirterek, "Olan oldu. Kuzey Irak Türkiye'ye girdi ve PKK'lı bir canlı bomba Ankara'da Anafartalar Caddesi'nde 6 masum vatandaşımıza kıydı. Sınırlarımızda ise PKK ile savaşımız sürüyor. En son Şırnak'ta 6 şehit verdik" dedi.

ABD'yi sözde müttefik olarak değerlendiren Rahşan Ecevit, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sözde müttefikimiz ABD hâlâ 'Amerika'nın beklentisi Türk güvenlik güçlerinin Kuzey Irak'a geçmemesidir' diyebiliyor. Şimdiye kadar Kuzey Irak'a girmiş olsaydık bugün nice şehidimizin yanı sıra ne 6 masum vatandaşımız hayatını kaybederdi ne de 6 şehit verirdik. Hatta bundan Kuzey Irak halkı bile yararlanabilirdi. Bundan bir müddet evvel Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Büyükanıt, 'Kuzey Irak'a mutlaka girilmeli. Bundan büyük fayda sağlanacak' demişti. O zaman siyasirade nerelerdeydi? Geç kalındı."

Rahşan Ecevit, Türkiye'nin kendi dış politikası olmadığını da kaydederek, "Ne yapıyorsak yabancılara sorarak yabancılardan izin alarak yapıyoruz. Ne zaman ülkemizle ilgili kararları kendimiz alacağız? Avrupa Birliği ve Amerika Türkiye'yi ne zamana kadar yönetecek? Türkiye ne zaman onurlu bir dış politika izleyecek" diye sordu.

(ANKA)