kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP 'kriz' değil 'vizyon' sunacak

ERGUN AKSOY ANKARA
Gül ve Atalay öncülüğünde hazırlanan seçim beyannamesinde kriz edebiyatı yerine 2013 vizyonuna vurgu yapılacak, 'daha fazla demokrasi' işlenecek..
AK Parti'nin, 22 Temmuz seçimleri için hazırlığına başladığı seçim beyannamesinin ayrıntıları netleşiyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Beşir Atalay öncülüğünde bir ekip tarafından hazırlanan beyannamede, Türkiye'nin 2013 vizyonu ortaya konulacak. Beyannamede, 'kalkınma için' istikrar ve 'daha fazla demokrasi' vurgusuna yer verilecek. Seçim kampanyasında nasıl bir propaganda yöntemi izleneceği de Erdoğan'ın reklam danışmanı Erol Olçak tarafından hazırlandı. Erdoğan'ın 'olur' vermesi halinde Olçak düğmeye basacak. Olçak, önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan'a kampanya konusunda ayrıntılı bir sunum yapacak.

AKP'NİN 2013 VİZYONU
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in de yer aldığı grubun seçim beyannamesini bitirmek üzere oldukları bildirildi. Seçim beyannamesin ayrıntıları da şekillenmeye başladı. Buna göre muhalefetle kavga yerine yapıcı siyaset ve Türkiye'nin 2013 vizyonu ortaya konulacak. Beyannamede, AK Parti iktidarı öncesine ilişkin bilgilere yer verilerek, "Türkiye'yi nereden aldık, nereye getirdik" mesajına vurgu yapılacak. 3 Kasım 2002'den bu yana rakamlarla Türkiye'nin aldığı mesafe anlatılacak ve 2013 yılında nasıl bir Türkiye hedeflendiği tarif edilecek. Popülist vaatler yerine, ülkeyi krize sokmayacak reel politikalar izlendiği anımsatılacak.

GELİR 10 BİN DOLAR
Gelecek vizyonunun en önemli iki unsuru, Erdoğan'ın da sık sık dile getirdiği ve 2013 yılında kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolar seviyesine, ihracatın da 500 milyar dolara çıkartılması olacak. Beyannamede, kalkınma için istikrarın önemine vurgu yapılacak, adalet ve daha fazla demokrasi temaları işlenecek. Tek parti hükümetleri döneminde kalkınma hızının arttığı belirtilerek, "Koalisyon hükümetleri döneminde ülke geriye gitmiştir" denilecek.