kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Akdağ: 80 üzerinde yaralı var

Yeni Haber
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anafartalar Çarşısı önündeki patlamayla ilgili olarak, ''80 üzerinde yaralı var. Ancak bir hastaneden diğer hastaneye gönderilen yaralılar dolayısıyla ufak tefek değişiklikler olabilir'' dedi.

Akdağ, yaralıları ziyaret etmek üzere Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Hastaneye girişinde gazetecilere açıklama yapan Akdağ, yaralıların büyük çoğunluğunun ayakta tedavi edilebilecek hafif yaralılar olduğunu söyledi. Akdağ, ''Dışkapı ve Hacettepe'de hayati tehlikesi bulunan, ameliyata alınmış olan bir kaç hasta var'' dedi.

Recep Akdağ, şunları kaydetti:

''Burada 3 hastamız var, üç yaralımız var. Böylesine büyük hadiselerde rakamlarla ilgilenmekten çok hastanelerdeki arkadaşlarımız yaralıların durumları ile ilgileniyorlar. Bazen hafif yaralı olarak gelen veya başlangıçta böyle görülen vatandaşlarımıza bile ilerleyen saatlerde başka problemlerin çıkması riskine karşılık arkadaşlarımız dikkatli, bu hastaları takip ediyorlar. 80 üzerinde yaralı var. Ancak bir hastaneden diğer hastaneye gönderilen yaralılar dolayısıyla ufak tefek değişiklikler olabilir.''

''Ölü sayısı ile ilgili olarak kesin bir şey söyleyemeyeceğini'' ifade eden Akdağ, olay yerine çok kısa zamanda onlarca ambulansın gittiğini de bildirdi.

3'Ü AMELİYATA ALINDI

Başhekim Doç. Dr. İrfan Şencan da hastanelerine ''32 hasta getirildiğini'' söyledi.

Getirilenlerden 3'ünün ameliyata alındığını ve bir kişinin de ameliyata alınma ihtimali bulunduğunu belirten Şencan, ''Diğer hastaların genel durumu iyi. Ufak tefek sıyrıklar, kırıklar var. Ama eve girecek durumda olsa bile hastalarımızı en az 24 saat süreyle izleyeceğiz. Çünkü ondan sonra zaman içerisinde bazı değişiklikler ortaya çıkabilir'' dedi.

Şencan, gelen hastalardan ölen olmadığını ve çocuk hastanın da çocuk hastanesine gönderildiğini söyledi. Hastanede altyapı ve kan sorunu bulunmadığını da ekleyen Şencan, bacağında yaralı hastanın da Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise ''Oradaki vatandaşların da büyük bir mağduriyeti söz konusu. Biz bu hasarların tamamını belediye olarak karşılayıp, onartacağız'' dedi.