kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara Valisi Önal: Teknik ekip çalışıyor

Yeni Haber
Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamanın ardından olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Önal burada gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Saat 18.00 sıralarında Anafartalar Çarşısı önünde bir patlama ihbarı aldıklarını ifade eden Önal, olay yerinin Ankara'nın en kalabalık, trafiğin en yoğun yerlerinden olduğunu kaydetti.

Öncelikle trafiği düzene soktuklarını, ambulansları ve polisi olay yerine gönderdiklerini anlatan Önal, güvenlik kordonu oluşturulduğunu söyledi. Vali Önal şunları kaydetti:

''Tam Zincirli Cami'nin karşısında Anafartalar Çarşısı'nın giriş kapısında duvarla kapı arasında, belki de kapının içinde bir yerde bir patlama... İlk bilgilerimiz bu, yaralılarımız var. Yaralılarımız süratle hastanelere sevk edildi ve tıbbi tedavi almaya başladılar. Teknik ekiplerimiz olay yerinde inceleme yapıyor. İnceleme sonuçlandıktan sonra ancak patlamanın sebebini söyleyebileceğiz. Şu anda ben vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Özellikle basının ve olay yerindeki vatandaşlarımızın koyduğumuz kurallara uygun hareket etmesini ve panik havası yaratmamasını rica ediyorum. Gelişen bilgileri ilerleyen saatlerde paylaşacağız''

Önal, ölü ya da yaralı sayısına ilişkin soru üzerine, ''Çeşitli ağırlıkta 50 civarında yaralımız var. Sağlık müdürümüz de yanımda, hastanelerle irtibat halinde, gerekli tıbbi tedaviler sürdürülüyor'' yanıtını verdi.

''Ölü sayısı ile ilgili bir bilgi var mı?'' sorusuna Önal, "Şimdi size söylediklerimin dışında bir şey söylemem mümkün değil'' cevabını verdi. Vali Önal, canlı bomba olduğu yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatılması üzerine, bunun zaman içinde ortaya çıkacağını ve ilgili teknik ekibin ciddiyetle işini yürüttüğünü söyledi. Önal, ''Onların kararını saygıyla bekleyeceğiz'' dedi.

Önal, patlamada kaza ihtimalinin bulunup bulunmadığına yönelik soruya, ''Kaza ihtimali olabilir, burası biliyorsunuz sanayi bölgesi, bundan 2-3 sene önce de az ilerideki Modern Çarşı'da da bir yangın olmuştu. İşyeridir, bunları konuşmamız şimdi tahminin dışında bir anlam ifade etmez. Vatandaşı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgi vermekten özellikle kaçınmak istiyorum. Teknik heyetin raporunu bekleyelim.''

Vali Önal, sağlık ve güvenlik ekiplerinin çarşı içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.