kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TAI) ile Boeing firması tarafından imal edilecek Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçakları, TAI tesislerinde basına tanıtıldı. Birinci uçağın modifikasyonlarının Boeing’in Seattle’daki merkezinde devam ettiği belirtilirken, Türkiye’deki üç uçağın modifikasyonlarının da, TAI tarafından başarıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Türk AWACS'ı üç yıl sonra uçacak

ANKARA
Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçakları, TAI'de basına tanıtıldı. 'Barış Kartalı' olarak bilinen uçaklar, 2010 yılı itibarıyla Türkiye'ye teslim edilecek..
8' Fuarı (IDEF 07) bugün Ankara'da başlıyor. "Barış Kartalı" olarak bilinen ve TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TAI) ile Boeing firması tarafından imal edilecek Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçakları ise dün, TAI tesislerinde basına tanıtıldı. TAI tesislerindeki brifingde Boeing Başkan Yardımcısı Maureen Dougherty, ilk uçağın Türk Hava Kuvvetleri'ne teslimatının gecikmesinin tüm sorumluluğunun Boeing'te olduğunu belirterek, "İlk uçağın teslimatının gecikmesi nedeniyle üstümüze düşen yükümlülükleri, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile görüşerek yerine getireceğiz'' dedi. İlk uçağın modifikasyonlarının Boeing'in Seattle'daki merkezinde devam ettiğini belirten Dougherty, Türkiye'deki üç uçağın modifikasyonlarının da, TAI tarafından başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Yetkililer, sözleşmesi 2003 yılında gerçekleştirilen ilk Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı'nın Türkiye'ye teslimatının en erken 2010 yılında olabileceğini vurguladılar.

FUAR 4 GÜN SÜRECEK

Savunma sanayi sektöründe dünyanın en ileri teknolojilerine sahip firmaların katılacağı fuar Eryaman'da bulunan 75.Yıl Ankara Hipodromu'nda 4 gün sürecek. Milli Savunma Bakanlığı'nın himayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nca gerçekleştirilecek fuarın açılışında Hava Kuvvetleri akrobasi timi 'Türk Yıldızları' gösteri yapacak. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü emekli Korgeneral Aydın Şen'in açılış konuşmasının ardından, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül konuklara hitap edecek. Fuarda 45 ülkeden 14'si büyükelçilik düzeyinde, 434'ü çeşitli ülkelerden ülkelerden savunma sanayinde faaliyet gösteren firma bazında, toplam 448 stand açılacak.

157 TÜRK FİRMASI...
IDEF 07 fuarına en büyük katılım, 157 firma ile ev sahibi ülke konumunda olan Türkiye'den olurken, 59 şirket ile Almanya, 31 firma ile ABD, 27 şirket ile İtalya, 26 firma ile İngiltere ve 20 şirket ile Fransa izliyor. İsrail 13 firma, Güney Kore 15 şirket, Pakistan 6, İspanya 7, İsveç 8, İsviçre 6 firma ile fuara katılacak.