kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EŞİNE GÖRE 'İNTİHAR' .... Gülsen Seda Başbilen, iki ay evli kaldıktan sonra kaybettiği eşi Hüseyin Başbilen'in intihar ettiğine inanıyor.

ASELSAN intiharında şüpheli mektup

Enis YILDIRIM / ANKARA
Otomobilinde ölü bulunan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in cebindeki intihar mektubunun, o gün işyerine gitmediği halde ofisinde bilgisayarında yazıldığı ortaya çıktı..
ASELSAN'daki üç mühendisin şüpheli ölümü sırrını korurken, 7 Ağustos 2006'da aracında ölü bulunan mühendis Hüseyin Başbilen'in cebinden çıkan "Elveda" başlıklı mektubunun, ortadan kaybolduğu gün işyerindeki bilgisayarda yazıldığı ortaya çıktı. Ailenin avukatı Birgül Güven, KANAS silahlarında uzman olan mühendisin üstünde bulunan mektubun ne zaman ve kim tarafından yazıldığının araştırılmasını istedi.

'BİLGİSAYARI DETAYLI İNCELENSİN'
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyayı, intihar gerekçesiyle takipsizlik kararıyla kapattığını belirten avukat Güven, "Başbilen'in anne ve babası intiharı şüpheli bulduğu için bu karara itiraz edip, sır perdesinin kalkması için bazı taleplerde bulunduk. Cep telefonu kayıtlarının geçmişe yönelik incelenmesi ve bilgisayarının detaylı bir şekilde inceleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Şimdi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dosya üzerinde çalışma başlatacak" dedi. Öte yandan, ölü bulunan diğer ASELSAN mühendisleri; Halim Ünsem Ünal ve Evrim Yançeken'in de, Hüseyin Başbilen gibi ODTÜ mezunu olduğu ortaya çıktı. Eşi ile tartıştıktan sonra "Cuma namazına gidiyorum" diyerek evden çıkan mühendis Hüseyin Başbilen, otomobilinde çıkan "Elveda" başlıklı mektubunda mutlu olmadığını dile getiriyordu. 4 Ağustos 2006 tarihinde evden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan mühendisin otomobilinden çıkan mektupta şunlar yazıyordu: "Ben artık mutlu değilim. Fiziksel rahatsızlığım yok ama tükendim. Karım, seni seviyorum. Bana hep destek oldun. Ailem beni affedin. Beni bulan 260.. nolu telefona haber versin."