kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ölmeden 4 gün önce son fotoğrafını ağabeyi çekti

Ercan SARIKAYA / MERKEZ
Bademcik ve geniz eti ameliyatı sonrası doktor ihmalinden öldüğü iddia edilen Emine Nur'un anne ve babası, teselliyi minik kızlarının fotoğraflarında arıyor..
Bademcik ve geniz eti ameliyatı sonrası doktor hatası sonucu yaşamını yitirdiği öne sürülen minik Emine Nur'un son fotoğrafını ağabeyi Mehmet Can çekti. Ölmeden 4 gün önce ağabeyinin çektiği fotoğrafa 5.5 yaşındaki Emine Nur'un hasta ve bitkin hali yansıdı. Minik kızın annesi ve babası, şimdi fotoğraflarına bakıp gözyaşı döküyorlar. 15 yaşındaki ağabeyi Mustafa Can, kardeşi Emine Nur'u annesinin yardımıyla elbiselerini giyerken fotoğrafladı. Ameliyatından sonra yemek yemediği ve acı çektiği gözlerinden okunan minik kızın hüzünlü ve süzülmüş hali ailesinin acısına bir kat daha acı kattı. Ataköy'de bulunan Gazi İlköğretim Okulu'nun ana sınıfına giden minik Emine Nur'un okulunda da yas var. 23 Nisan gösterilerinde arkadaşları ile birlikte oyunlar oynayan Emine Nur başına geleceklerden habersizdi.

SERUM TEMBEL YAPAR

Acılı anne kızımın boğazından kan gelince doktoru aradığını belirterek, "Kontrole götürdüm 'Normal', dedi. 'Serum verelim yemek yemiyor', dedim, 'Normal gıdalar alsın serum tembel yapar', dedi. Vermedi" diyerek gözyaşı döküyor. Anne Arzu Nalbant şimdi, kızının odasında yatağına koyduğu fotoğraflar ve çiçekle avunmaya çalışıyor.

'İMZALAYIN' DEDİLER
Kızının en çok doktor olmayı istediğini ve okuldaki başarılarından dolayı çok sevildiğini anlatan acılı anne Arzu Nalbant, "Babasıyla doktorculuk oynardı. Ölmeden iki gün önce bitki haline rağmen, benim öksürdüğümü görünce 'Sana ilaç vereyim, kaşığı eline alıp aç ağzını kontrol edeyim' diye oyun oynadı" dedi. Baba Cemal Nalbant ise hastane yetkililerinin kendilerine eşya teslim etme bahanesiyle kızlarının hastaneye ölü geldiğine dair kâğıt imzalatmak istediğini ileri sürdü.

SORUŞTURMA AÇILDI
'Son anda fark edip kâğıdı yırttık' diyen acılı baba Nalbant, haklarını sonuna kadar arayacağını söyledi. Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı ise soruşturma başlattı. Bakanlık tarafından, görevlendirilen bir müfettiş İstanbul'a geldi. Hastaneyi ve ameliyat şartlarını inceleyen müfettiş, doktorla görüştükten sonra bugün de aile ile görüşecek.