kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

AKP 25 yaşı tekrar getiriyor

Yeni Haber
AKP, 25 yaşı tekrar getiriyor. AKP, bir gün önce geri çektiği 25 yaş düzenlemesinin bugün yeniden gündeme alınacağını açıkladı. 25 yaşı geri çekme kararı, AKP'nin Pazar günkü MYK toplantısında alınmıştı.

25 yaşı önce askıya alan AKP, tekrar gündemine aldı. Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 25 yaşını bitirenlerin aday olabileceklerini ve bu konuda bir sakınca olmadığını açıkladı.

25 yaşındakilerin milletvekili olmasının önünü açan Anayasa değişikliğinin ilk turu geçtiğimiz hafta yapılmıştı. 6 Mayıs Pazar günü yapılması gereken ikinci tur ise son anda ertelenmişti. YSK'dan görüş almak için düzenlemeyi askıya alan AKP, son anda 25 yaşı uygulamaya koydu.

AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, "13 Ekim'de yapılan Anayasa değişikliği ile 25 yaşını bitirenlere seçilme hakkı getirdik. Bu onlar için kazanılmış anayasal haktır. Anayasa üst normdur, öncelikle uygulanması gerekir. Biz 25 yaşını bitirenlerin müracaatlarını alacağız. 25 yaşındakilerin müracaatlarını da diğer adaylar gibi temayül yoklamasında değerlendireceğiz" dedi.

TURA GEREK KALMADI

Çiçek, birinci turu tamamlanan 25 yaş ile ilgili Anayasa değişikliğinin ikinci turunun yapılmasına da gerek olmadığını söyledi. Seçimlerin tehlikeye girmesinin de söz konusu olmadığını vurgulayan Çiçek, "Bizim açımızdan bir sakınca yok" diye konuştu.

(ANKA)