kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bürokraside vekillik ilgisi

Yeni Haber
Kamuda çalışanların milletvekili adaylığı için istifa süreleri dün dolarken, bürokrasinin vekilliğe büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkan Yardımcısı Hacı Ali Özel, Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişi İsa Karakaş vekillik için istifa etti. Özel ve Karakaş'ın AKP'den aday olacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'ndaki görevindin istifa eden Vahit Özdemir, Belçika, İran, Almanya, Polanya, Gürcistan ve ABD'deki çeşitli Türk misyonlarında görev aldı. Özdemir'in 5 dil bildiği belirtildi.


ERDOĞAN: BÜROKRAT İSTİFALARINA YOL VERMEDİK


Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilliği için bürokratların istifalarına yol vermediklerini belirterek diğer siyasi partilere de bürokrasiden istifa edip katılanların oran olarak incelenmesini istedi.

Başbakan Erdoğan, AKP'nin milletvekilliği aday adaylığının ilk gününde AKP Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan, Genel merkez girişinde gazetecilerin soruların yanıtladı. Gazetecilerin "Bürokrasiden yoğun istifalar oldu bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "Partimize bildiğiniz gibi öyle çok yoğun bir bürokrat istifası olmadı ve aday olmalarına biz yol vermedik. Daha çok bulundukları yerde görevlerini sürdürmelerini istedik. İstifalarına imkan verdiğimiz bürokratlar da inşallah gelecekteki iktidarımızda kendilerinden parlamentoda istifade etmeyi düşündüğümüz arkadaşlarımız. Bunun dışında pek böyle bir yol açmış değiliz" dedi. Erdoğan, diğer siyasi partilere, katılanların da oran olarak incelenmesi gerektiğini söyledi.

Kadın adayların sayısını arttırma konusunda partinin çalışmaları olduğunu belirten Erdoğan, kadınların başta büyük illerde olmak üzere aday olmalarını teşvik ettiklerini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Lideri Mesut Barzani'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşmasına da değinen Erdoğan, "Ben onlarla medya üzerinden hiç konuşmayayım. Biz onlara söyleyecek sözlerimizi söyledik. Bizim için şu anda muhatap noktasında da olmamalı" şeklinde konuştu.

AKP'DE YOĞUN GÜN

AKP Genel Merkezi, milletvekilliği aday adaylığının ilk gününde yoğunluk yaşıyor. Adaylık başvurularının bizzat yapılıyor olması nedeniyle çok sayıda kişi başvurusu için genel merkeze geldi. Adaylık için İlk başvuran Konya Milletvekili Ahmet Işık oldu.

Öte yandan spor ve sanat camiasından popüler isimlerin de AKP'den milletvekili adayı olabileceği konuşuluyor.

(AJANSLAR)