kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Uludağ Hukuk ve AKKEV

Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı (AKKEV) eğitime katkılarını sürdürüyor. AKKEV ve Uludağ Üniversitesi arasında üniversitenin açacağı Hukuk Fakültesi'nin tesislerinin yapımı konusunda hazırlanan protokol imzalandı. Hazırlanan protokole göre AKKEV biri eğitim, diğeri idari amaçlı iki binanın inşaat çalışmalarını tamamlayarak 2008' de Uludağ Üniversitesi'ne teslim edecek.
Fakülte'nin eğitim ve öğretime açılması ile gerekli donanımı ise üniversite sağlayacak. Hukuk Fakültesi'nde bir yılı zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olmak üzere toplam 6 yıl eğitim verilecek. Sınıfların 80'er kişi olması planlanan Fakülte'ye başlangıçta 30 öğrenci alınacak.
Hukuk Fakültesi'nde canlı uygulama yapılabilecek bir mahkeme salonu yer alacak. Eğitim binasında 5 sınıf, bilgisayar laboratuvarı, öğretim elemanları için 3 salon, 2 kütüphane, 1 seminer salonu, 1 toplantı salonu ve 1 öğrenci hobi odası bulunacak. Binada ayrıca asansör de dahil olmak üzere engellilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı özel düzenlemeler yapılacak.
Dekanlık binasında ise Dekan ve Dekan Yardımcısı odaları, 12 ofis, 2 sekreterlik, 1 toplantı salonu ve 1 arşiv yer alacak. Eğitimimize katkılarından dolayı AKKEV' i kutluyorum.