kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İŞTE BURADAN ATLAMAYA KALKIŞMIŞTI... 14 yaşında imam nikâhıyla evlendirilen Özlem S., 15 yaşına geldiğinde â.şık olduğu ancak kendisini terk eden gencin acısıyla bu terasa çıktı. Tüm çabalara rağmen kendini boşluğa bıraktı ama mucize eseri hayata tutundu. Genç kız hayallerine kavuştu ve sevdiği adamla dünya evine girdi.

Ölmek istediği yurttan, beyaz gelinlikle çıktı

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
Şanlıurfa kız yetiştirme yurdundan Özlem, ayrılınca intihara kalkıştığı sevgilisiyle, dün dünya evine girdi..
ŞANLIURFA'DAKİ Sakıp Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu çok anlamlı bir düğüne ev sahipliği yaptı. Yıllardır yurtta büyüyen Özlem S. adlı kız 'ölümüne' bir aşkla sevdiği gençle aynı yurtta evlendi. Şanlıurfa Valisi, Belediye Başkanı, Şanlıurfa Başsavcısı ve Emniyet Müdürü'nün onur konuğu olarak katıldıkları düğünü, İstanbul'dan özel olarak gelen sanatçı Mahmut Tuncer türküleriyle renklendirdi. Bu mutluluk tablosunun ardında ise, genç Özlem'in filmlere konu olacak dramatik öyküsü yatıyor. Beş yıl önce alacak verecek meselesinden çıkan çatışmada eşi öldürülen 3 çocuk annesi K.S. düştüğü güç durumdan kurtulmak için büyük kızı Özlem'i para karşılığı imam nikâhıyla evlendirir. Olay ihbar edilince anne yakalanıp cezaevine konur, küçük çocuklar yuvaya abla ise Urfa Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilir.

GÖMLEĞİ TAKILDI HAYATTA KALDI
Özlem kız, 15 yaşına geldiğinde bir gezi sırasında tanıştığı delikanlıya âşık olur. Bir süre sonra aralarında bir kavga çıkar ve oğlan kızı terk eder. Depresyona giren kız da yurdun terasına çıkarak kendini boşluğa bırakır. Ancak son anda gömleği oluk borusuna takılır ve Özlem pencere pervazını yakalayıp hayata 4 parmağı ile tutunur. O sırada olay yerine yetişen Emniyet Müdürü; âşık olduğu çocuğu bulacağına ve onları barıştırıp, ileride evlendireceğine söz vererek kızı kurtarır. Müdür sözünü tutar. Yıllar geçmiş, delikanlı askere gidip gelmiş, kız 18 yaşına gelmiş ve annesi de cezaevinden çıkmıştır. İşte bu renkli düğün, Özlem kızın az daha cenazesinin çıkacağı o yurtta yapılır.