kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
DTP toplantısı Diyarbakır'da yapıldı.

DTP'den demokrasi için ittifak çağrısı

Hüseyin KAÇAR - DİYARBAKIR / MERKEZ
Seçim stratejisini belirlemek için Diyarbakır'da toplanan DTP'nin Genel Başkanı Türk, "Biz demokrasi için üçüncü cephe olarak ortaya çıkmak istiyoruz" dedi..
Diyarbakır'da DTP, 2007 milletvekilliği seçim stratejisini belirlemek amacıyla '2007 Milletvekilliği Seçimlerine Girerken' konulu bir toplantı yaptı. 2 gün sürecek toplantı ile seçimlere parti olarak mı bağımsız mı girileceğine karar verilecek. Bağlar Belediyesi'ndeki toplantıya eski DEP milletvekilleri, Leyla Zana, Orhan Doğan, Selim Sadak, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Hakkâri Belediye Başkanı Metin Tekçe, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, DTP'li meclis üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

BARAJ ELEŞTİRİSİ
Toplantıda konuşan Ahmet Türk, Genelkurmay'ın 27 Nisan gecesi resmi internet sitesinde yayınladığı bildirinin bir "muhtıra" olduğunu savundu ve "Bunun adı açıkça darbedir" diye konuştu. Yüzde 10 barajının Türkiye'ye "istikrar" adına getirildiğini ancak bu barajın istikrarı sağlamadığını vurgulayan DTP'nin Genelkurmay bildirisine ilk karşı çıkan siyasi parti olduğunu dile getiren Türk şöyle konuştu: "Türkiye'de statükocu zihniyetle ülkeyi maceralara götürebilecek kesime dur diyebilecek duruşun ortaya çıkması gerekiyor. Bu nedir? Demokrasiye inananların demokratik birliğidir. Biz Türkiye'de üçüncü bir cephe olarak ortaya çıkmak istiyoruz. Kürtler arasında birliği olduğu kadar Türk ve demokrasi güçleriyle sürece müdahale edebilecek, demokratik bir Türkiye'yi yaratabilecek bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. Demokratik bir ittifakı gerçekleştirmeye çalışıyoruz."