kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye seçime hazırlanıyor

AKP'nin en genç başkanı aday oluyor
AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti. Başbakan Erdoğan'ın İmam Hatip Lisesi'nden öğretmeni olan Hüseyin Atilla Şener de aday adaylığı için başvuruda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a vekalet ederek ilk kadın belediye başkan vekili unvanı alan Derya Yanık meclis üyeliğinden ayrıldı. Büyükşehir Belediyesi'nden istifa eden bürokratlardan bazıları da şunlar: Meclis Başkan Vekili İdris Güllüce, meclis üyeleri Ali Turan ve Feyzullah Kıyıklık.

Sabri Uzun MHP'den aday
Valiler ve Emniyet müdürlerinden de çok sayıda istifa geldi. İstihbarat Eski Daire Başkanı Sabri Uzun, MHP'den milletvekili adayı olmak için ayrıldı.

* EMNIYET'TEN ISTIFA EDEN ISIMLER: Feyzullah Arslan, Ahmet Tekin Akın, Coşkun Hayal, Cevdet Saral (MHP), Rıdvan Güler, Dursun Eryıldız, Nurallah Bülbül, İrfan Bayar, Ziya Kılıç, Ali İnce, Mustafa Saygı, Yusuf Güngör, Alparslan Gürgenç, Sırrı Oğuz, Sabahattin Özel, Bahri Gürbüz ve Mehmet Şahin. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın CHP'den aday olacağı bildirildi.

* TBMM: Genel Sekreter Rauf Bozkurt, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal, Teknik Daire eski Başkanı Cemal Kaya, Meclis Personel Daire Başkanı Nedim Müçüker, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Gürsün ve Mehmet Saral.