kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Adaylık için istifa eden Dinçer: Vicdanen rahatım

Bülent AYDEMİR / Nergis DEMİRKAYA
Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, milletvekili adayı olmak için dün görevinden istifa etti. İstanbul'dan aday olmak için görevini bırakan Dinçer "Vicdanen rahat gidiyorum. Bu döneme çok şey sığdırdık"dedi..
Başbakan Müsteşarı Ömer Dinçer'in AK Parti'den milletvekili adayı olmak için beklenen istifası dün geldi. İstifa edeceğini ilk SABAH'ın duyurduğu Müsteşar Dinçer, İstanbul'dan milletvekili adayı olmak için görevinden ayrıldı. Dinçer "Hakkınızı helal edin. Eğer birtakım kırgınlıklar olduysa bilin ki bunlar şahsınızla ilgili değil, işimizle alakalıdır. Bırakmak başlamaktan daha zor" diyerek personelle vedalaştı. "Vicdanen rahat gidiyorum. Bu döneme çok şey sığdırdık" diyen Dinçer'in yerine Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız vekalet edecek. 1995 yılında bir sempozyumda yaptığı konuşma nedeniyle CHP'nin eleştiri oklarına hedef olan ve intihal iddiasıyla YÖK tarafından öğretim üyeliği elinden alınan Müsteşar Ömer Dinçer, Başbakan Erdoğan'ın ısrarlarına karşı koyamadı. Başbakanlık kulislerinde, Erdoğan'ın Dinçer'e, "Bu görevde haksız yere çok yıpratıldın, seni yanımda görmek istiyorum" dediği konuşuluyor. AK Parti, seçimlerden başarıyla çıkarak hükümeti kurma görevini üstlenir ve Dinçer de seçilirse yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacağı belirtiliyor.

MÜSTEŞARLAR ÇARPIŞIYOR
Ecevit hükümetinin Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu MHP'den milletvekili adayı olacak. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na getirilen Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu da Elazığ'dan AK Parti milletvekili adayı olacak. Ayrıca Başbakanlık Müsteşar yardımcıları Mustafa Çetin, Özgün Ökmen'in yanı sıra Kamu Etik Kurulu Başkanı Mehmet Sağlam ile üye Burhan Özfatura da ayrıldı. Yargı kararlarını yerine getirmedikleri için görevi kötüye kullanma suçundan hapse mahkûm edilen ancak cezaları ertelenen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, AK Parti'den adaylık için istifa etti. İstifa eden bürokratlar kervanına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen de katıldı.

BAŞBAKANLIK'TAN 35 KİŞİ
Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı istifalarla boşaldı. Başbakanlık'tan çoğunluğu danışman 35, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da 29 bürokrat istifa etti. 1 Mart tezkeresi ile Lübnan tezkerelerinin hazırlanmasında büyük rol oynayan Deniz Bölükbaşı MHP'den aday olmak için Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa etti. Türk siyasetinin önemli simalarından Osman Bölükbaşı'nın oğlu olan Bölükbaşı, 3 Kasım seçimlerinde de MHP'den aday olmuştu. DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu da görevden ayrılan bürokratlar arasında yer aldı.