kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Sezer, örgütünü iknâ etmek için il başkanlarını Ankara'da topladı. Toplantıda başkanlar CHP ile seçim işbirliği konusunda bilgilendirildi.

Solda 'nişan' sorunu: DSP'den yanıt çıkmadı

ŞENOL ATEŞ ANKARA
CHP lideri Baykal'ın önceki gün yaptığı açıklamada "DSP'nin istediği doğrultuda işbirliğini kabul ettik cevap bekliyoruz" açıklamasına rağmen, DSP'de CHP'ye yönelik güvensizlik sorunu yaşanıyor..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "DSP'nin istediği doğrultuda işbirliğini kabul ettik, cevap bekliyoruz" diyerek verdiği net mesaja rağmen, DSP henüz adım atmadı. İl başkanları ile yapılan görüşmeden de olumlu bir sonuç çıkmadı. Bunun arkasında DSP'lilerin "CHP'ye yönelik bir samimiyet şüphesi" yaşanmasının etkisi olduğu iddia edildi. DSP'de partiye yıllarca emek vermiş, Ecevit'e sonsuz bağlı partililer "kapanmama" garantisi istiyor. CHP ile birleşmede liste dışında kalacağını düşünen iddialı isimler işbirliğine karşı çıkıyor.

BAYKAL KABUL ETTİ
Daha önce seçimlere "DSP'nin kendisini kapatarak CHP çatısı altında, tek parti olarak girilmesi" ve seçim sonrası da aynı parti altında yola devam edilmesi düşüncesini ısrarla savunan Baykal, önceki gün yaptığı açıklamada, DSP'nin birleşme modelini benimsediklerini ifade etti. "DSP kapatılmadan seçim ittifakı yapabiliriz" diyen Baykal, "İşbirliğini kararlaştırdığımızı ilan edecek noktadayız. Arkadaşlarımızın karar almasını bekliyoruz. Bunu bize bildirdikleri anda kamuoyunun karşısına çıkar, açıklamalarımızı yaparız" diyerek adım attı.

ŞÜPHE VAR
Baykal'ın "Ayrılmak üzere değil, kaynaşmak üzere, kalıcı bir beraberliği özlüyoruz" sözleri DSP yöneticilerinden bazılarının ve teşkilatının kafasını karıştırdı. CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz'un da "Birleşmeyi şimdilik askıya aldık" açıklamasını hatırlatan bu grup, "CHP ve Baykal'ın kafasında gelecekte DSP'nin kapatılması var" diyerek bunun açıklığa kavuşturulmasını istiyor. Sezer, partisindeki bu rahatsızlığı gidermeye çalışıyor. Sezer, "DSP'yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Bu istenseydi bir dakika bile CHP ile görüşmezdik" dese de partilileri tam olarak ikna edemedi. Partililerden "Baykal'ı bu konuda samimiyetsiz gördük. Kafalarında başka planlar var" şüphesi bir türlü kırılamıyor.