kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

DTP seçime bağımsız adaylarla giriyor

Yeni Haber
Seçim stratejisini belirlemek amacıyla parti organlarını Diyarbakır'da toplayan DTP yönetiminin büyük çoğunluğu, genel geçimlere bağımsız adaylarla girme yönünde fikir beyan etti. DTP'nin seçimlerdeki hedefi ise 37 bağımsız milletvekilini Meclis'e sokmak.

DTP'nin belediye başkanları, il başkanları ve parti meclisi üyelerinin katılımıyla dün başlayan toplantısı bugün de devam ediyor. Partinin yetkili organlarının daha önce yaptığı açıklamalarda "Bağımsız aday" formülünün son seçenek olduğu ifade ediliyordu. Yüzde 10 barajı konusunda çıkış yolu arayan DTP'liler, yapılan görüşmelerde genel seçimlere bağımsız adaylarla girme konusunda mutabakata vardı.

Kararın, bugünkü Parti Meclisi Toplantısı'nda görüşülüp resmiyet kazandırıldıktan sonra en geç yarın ilan edilmesi bekleniyor. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ile DEP eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan, Selim Sadak'ın ise bağımsız aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kürtlerin Meclis'te temsil edilmesi gerektiğini ifade eden konuşmacılar, Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye'nin temel sorunları için mücadele yürütülmesini gerektiğini dile getirdiler.
DTP yöneticileri, bu haftadan itibaren mahalle ve semt çalışmalarıyla hane bazında seçim propagandasının stratejisini de belirleyecek. Bağımsız adayların belirlenmesi içinde Merkezi Seçim Komisyonu'nun oluşturulması kararlaştırıldı.

Kendilerinin Türkiye'de üçüncü bir cephe olarak ortaya çıkmak istediklerini söyleyen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ise, bağımsız aday formülünün ağırlık kazandığını belirterek son kararı Parti Meclisi'nin vereceğini kaydetti.

CHA