kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Numara taşınabilirliği geliyor

Yeni Haber
Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Attila Vitai, numara taşınabilirliğine ilişkin, ''Benim beklentim yazın sonunda bunun Türkiye'de gerçekleşeceği yönünde'' açıklamasını yaptı.

Vodafone ve Arçelik arasında yapılan işbirliği ile Arçelik ve Beko bayiilerinde Vodafone faturalı hat ve sanal kontör ürünleri satışa sunulacak.İşbirliğinin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Attila Vitai, operatörlerin gelecekteki başarısının müşterilere yakın olmasından geçtiğini ifade ederek, piyasaya baktıklarında Arçelik'in bu gereklilikleri yerine getirdiğini, bu nedenle ürün ve hizmetlerinin dağıtılmasında Arçelik ile görüşmeye başladıklarını söyledi.

Vitai, ''Bu bizim için tarihi bir anlaşma. Bu anlaşmanın ardından bize pek çok fırsatlar gelecek. Bu bizim için bir platform da getirecek. Bu platform çerçevesinde 3G ürünlerini de müşterilerimize sunabileceğiz'' diye konuştu.Arçelik mağazalarının büyüklüğü, satılan ürünler ve satış deneyimlerine baktıklarında kendileri için ideal bir fırsat bulunduğunu dile getiren Vitai, ''Bu sayede yeni hizmetlerimizi 3G geldikten sonra başarılı bir biçimde sunabileceğiz. Arçelik ile gelecekte çalışmak için ve bu ortaklığı büyük bir başarı haline dönüştürmek için sabırsızlanıyoruz'' dedi.

NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİ

Attila Vitai, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de bir Avea yöneticisinin Ulaştırma Bakanlığına atanmasının numara taşınabilirliği konusunda bir avantaj getirip getirmeyeceği sorusu üzerine, kimin bakan olacağı konusunda bir kontrolü olmadığı için bu konuda bir fikrinin bulunmadığını söyledi.

Vitai, numara taşınabilirliği konusunda ise biri hariç bütün tarafların bu konuda çok istekli olduğunu, Cuma sabahı Telekomünikasyon Kurumu ile bir toplantı yaptıklarını ve onların da numara taşınabilirliğinin önemini vurguladığını kaydetti.

Numara taşınabilirliğinin piyasaya yeni girişleri sağlayabilecek bir uygulama olduğunu söyleyen Vitai, bu konunun 6 ay 1 yıl önce de tartışıldığını, ancak şimdi oyunun doğasının değiştiği düşüncesinde olduğu belirtti.

Vitai, ''Hükümet de 3G lisansının çıkarılması ile yeni kurumların piyasaya çekilmesi konusunda başarılı olabilmesi için numara taşınabilirliğinin bir gereklilik olduğunun farkında. Hem bakanlık hem Telekomünikasyon Kurumu açısından numara taşınabilirliğini bir öncelik haline geldiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

''TÜKETİCİLER VE REKABET İÇİN İYİ OLACAK''


Konuya ilişkin ilgili bakanlarla ve rakiplerle işbirliği içinde olacaklarını kaydeden Vitai, bunun tüketiciler ve rekabet için de iyi olacağını ifade etti. Vitai, numara taşınabilirliğini Türkiye'de en kısa sürede başarılı hale getirme konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Vitai, numara taşınabilirliği ile 3G lisansı arasındaki ilişki konusunda bir soru üzerine ise 3G lisansı almak için önce numara taşınabilirliğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Turkcell'in açtığı dava nedeniyle bu süreçte bir gecikme yaşanıp yaşanmayacağı konusunda yasal sürecin ne kadar süreceğini bilmediğini dile getiren Vitai, ancak 3G'de bu nedenle gecikme yaşanmayacağını umduğunu söyledi.

Vitai, Telekomünikasyon Kurumu yetkililerinin numara taşınabilirliğinin mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilmesi konusunda istekli olduğunu kaydederek, ''Benim beklentim yazın sonunda bunun Türkiye'de gerçekleşeceği yönünde. Oyuncuların çoğu ile anlaşma içindeyiz. Muhalefet eden bir şirket var umarım onları da projede yer almaya ikna edebiliriz'' görüşünü aktardı.

ARÇELİK İTİCİ GÜÇ OLACAK...

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir de iki global kurumun işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 4 bin 500'ün üzerinde yetkili satıcısıyla Türkiye'nin dört bir yanına ulaşmış olan Arçelik'in bu işbirliği ile hem tüketicisine daha kapsamlı bir hizmet sunmayı hem de bayileri için yeni iş alanları yaratmayı hedeflediğini söyledi.

Özdemir, Arçelik'in Vodafone ile birlikte belirlediği mağazalarında kurulacak Corner'lerde ilk etapta faturalı hat ve sanal kontör ürünleri satışa sunacağını belirterek, ilk 3 aylık dönemde Arçelik ve Beko mağazalarında kurulacak Vodafone Corner'lerinin sayısının yıl sonunda 600'e çıkacak şekilde planlandığını kaydetti.

İşbirliği ile yetkili satıcılar için de yeni iş imkanları oluşturulmasının hedeflendiğini vurgulayan Özdemir, Arçelik'in 2004 yılından beri cep telefonu pazarında bulunduğunu, cep telefonu işinde her yıl büyüyerek değişik dönemlerde farklı markaların pazar paylarına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Özdemir, ''İnanıyorum ki Vodafone'nin Türkiye pazarındaki hedeflerinin gerçekleştirilmesine çok önemli itici bir güç olacağız. İşbirliği ile tüketicilere daha geniş hizmet olanakları sunacağız.''