kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci sona erdi

Yeni Haber
Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, TBMM Genel Kurul'unda, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün 11'inci Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğine ilişkin dilekçenin okunması ile resmen sona erdi.

TBMM Genel Kurulu saat 14.30'da TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. Başta CHP olmak üzere muhalefet Genel Kurul salonuna girmedi.

YENİ BAKANLARA TEBRİK SIRASI

Genel Kurul'da en fazla ilgi, seçim bakanları; Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Fahri Kasırga ve İçişleri Bakanı Osman Güneş üzerinde toplandı. Milletvekilleri yeni bakanları kutlarken, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu milletvekili sırasına oturdu, Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek ise, bir süre nereye oturacağına karar veremedi. Çiçek'in tereddütünü gören bazı milletvekilleri, eski bakanın yanına gelip, gülerek sohbet etti. Çiçek, daha sonra salon dışına çıktı.

YEMİN ETTİLER

Genel Kurul'da seçim bakanlarının atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasının ardından Yılmaz, Kasırga ve Güneş yemin ettiler.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İPTAL EDİLMİŞTİR

Başkanvekili Pakdil, daha sonra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, 11'inci Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğine ilişkin dilekçeyi okudu. Gül'ün dilekçesinde, "11. cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim" ifadeleri yer aldı.

Pakdil, dilekçenin okunmasının ardından "cumhurbaşkanı adayı kalmadığından cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin iptal edildiğini" duyurdu.

CHP'YE ALKIŞLI TEPKİ

Gül'ün dilekçesinin okunmasından sonra CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz ve bir grup CHP'li salona girdi. AKP'liler, CHP'lileri "bravo" diye alkışlarken, CHP'liler gülerek ve "mahcup ediyorsunuz arkadaşlar" diye espri yaparak karşılık verdi.

Genel Kurul, gündemindeki tasarı ve teklifleri görüşmeye başladı.

(ANKA)