kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Hukukçuların yorumu ne oldu?

* Sabih Kanadoğlu (Eski Yargıtay Başsavcısı, 367'yi ilk kez gündeme getirdi): Hiçbir siyasi amacım yoktu. Zaten düşüncemin kabul görüp görmeyeceği de henüz kesinleşmiş değil.

* Ergun Özbudun (Bilkent Üniversitesi Anayasa Hukuku Profesörü): Kazara girip çıkan milletvekillerinin Genel Kurul'a katılmış gibi sayılması çok zor. Olmaması gerekir. 367'nin oluşması bu şekilde mümkün değil, ancak bu teknik bir ayrıntı. Konu Anayasa Mahkemesi'ne intikal ediyor. Kararını göreceğiz. Ben 367 tartışmasını başından beri hukuki bir fantezi olarak gördüm ve eleştirdim. Anayasa Mahkemesi'nin başvuruyu reddetmesi gerek. Mahkemenin ikinci tur öncesinde karar vermesi çok zor. Bu arada ikinci tur yapılır.

* Vahit Bıçak (Eski Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı): Sonradan içeri girenler sayılamaz. Burada devamlılık kaidesi söz konusu. Örneğin kaza yapan bir aracın hangi hızla gittiğini kaza anında tespit edemezsek radar kayıtlarına bakarız. Son tutulan radar kaydı kaza anında yapılan hız olarak varsayılır. Oylamaya katılımda da aynı şey söz konusu. Bu bir delillendirme meselesi. Başta yoklama yapılmadıysa kaç kişinin oy kullandığına bakılır. O sayı da bellidir.