kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Mumcu 20'de iki fire verdi

Ağar'ın günlerdir "Grubuna sahip çık" diye uyardığı Mumcu'nun partisi sadece 2 fire verdi. Ağar'ın, 3 vekilinden 2'si oylamaya katıldı..
TBMM'deki 367 tartışmasında kilit parti Anavatan Partisi'nin Genel Başkanı Erkan Mumcu, birinci tur oylamada sadece 2 milletvekilinin salona girmesine engel olamadı. Mumcu'yu sürekli "Grubuna sahip çık" diye uyaran DYP lideri Mehmet Ağar ise 3 vekilden ikisinin oy kullanmasına engel olamadı. Çankaya seçiminde DYP ile ortak hareket etme konusunda varılan mutabakata uygun davranan Mumcu, oylamaya yarım saat kala milletvekillerine, "Bu kadroya devlet emanet edilmez. Katılmıyoruz" diyerek kararını bildirdi. Genel Kurul'a giren Miraç Akdoğan dışındaki 18 milletvekilinin katıldığı toplantı 3.5 saat sürdü. Mumcu, oylamaya katılma niyetindeki milletvekillerini son dakikaya kadar odasında tuttu. Mumcu, vekillerle çay içip fıkralar anlatarak sohbet etti. Milletvekillerinin karşılaştıkları teklifler ve baskıları anlattıkları toplantıda, oylamaya girme eğiliminde olan Şanlıurfa Milletvekili Turhan Tüysüz, iktidar partisinin AKP Ağrı Milletvekili olan kayınpederi Naci Arslan'ı bile devreye soktuğunu anlattı. Vekiller özellikle işadamlarının baskılarıyla karşılaştıklarını anlattılar.

ÖZYER İZİNİ KAYBETTİRDİ
"Kilit altında" süren "değerlendirme" toplantıları TBMM'de tartışmalar sürerken ve oylama sırasında da devam etti. Anavatanlılar Mumcu'nun denetiminde milletvekillerini makam odasında tutarken telefonla konuşarak dışarı çıkan Muğla Milletvekili Hasan Özyer'in peşine de adam taktılar. Özyer, peşinde bir görevli bulunduğu sırada bir süre Genel Merkez içinde dolaştı. Daha sonra izini kaybettirip Genel Kurul'a katılarak oyunu kullandı. Mumcu ise geri dönmeyen Özyer'in Meclis'e katıldığını televizyondan öğrendi.