kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Attila Vitai

"Numara taşıma rekabetin anahtarı"

TİMUR SIRT
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Attila Vitai numara taşımanın rekabetin gelişmesini sağlayacak anahtar olduğunu belirterek uygulamanın bir çok ülkede tüketicinin özgürce operatör seçmesine imkan tanıdığını söyledi..
Mayıs 2006 tarihinde Telsim'i satın alan Vodafone marka değişimini 1 yıl geçmeden tamamladı. Şirketin son dönemde yaptığı pazarlama atağı, numara taşıma ve üçüncü nesil mobil altyapı lisansları konusunda yoğun tartışmalarla ilgili Vodafone Türkiye'nin görüşünü İcra Kurulu Başkanı Attila Vitai Sabah'a açıklama yaptı.

* Turkcell'in Numara Taşınabilirliği Düzenlemesi hakkında açtığı dava için ne düşünüyorsunuz? Numara taşınabilirliği, Vodafone'un da faaliyet gösterdiği birçok pazarda başarıyla uygulanmaya başlanmıştır. Bununla birlikte uygulama kısmı göründüğü kadar kolay değildir, pazardaki tüm aktörlerin yardımlaşmasını ve birlikte hareket etmesini gerektirir. Telekomünikasyon Kurumu; kanunun uygulanması, kullanılacak sistemlerin ve süreçlerin pazara uyarlanması ve hızlı şekilde işlerlik kazanması bakımından çok önemli bir göreve sahiptir. Vodafone bu uygulamaya destek vermek için hazırdır.

* Vodafone 'benim numaram da değerli' diyerek dava talebinde bulunacak mı? Başka ülkelerde benzer dava başvurularınız oldu mu? Henüz numara taşınabilirliği uygulaması başlamadığı için, diğer şebekelerden Vodafone'a geçmek isteyen ön ödemeli abonelerin işini kolaylaştırmak amacıyla, sadece şebeke ön numarasının değiştiği bir hizmet sunduk. Bunun pazardaki bazı ihtiyaçları karşılayacağına inanıyoruz. Özetlemek gerekirse, Vodafone, numara taşınabilirliğiyle ilgili yasal düzenlemeleri her anlamda desteklemektedir. Numara taşınabilirliği bugün birçok pazara girmiştir ve rekabetin gelişmesini sağlayacak anahtar gibidir. Diğer GSM operatörlerinin konuya bakış açıları ile ilgili yorum yapmak istemiyoruz.

* Vodafone, mevcut altyapısını geliştirirken üçüncü nesil için yatırımlarda bulunabilecek mi? Vodafone birçok ülkede 3G teknolojisini destekledi ve farklı pazarlarda faaliyet göstermesi sayesinde geniş bir teknik bilgiye sahip oldu. Birçok yeni servis geliştirdik ve içerik bakımından en büyük portföylerden birini oluşturduk. Halen en gelişmiş ikinci nesil (2G) teknolojisi için önemli miktarlarda yatırım yapmamıza rağmen, 3G yatırım fırsatlarını da yakından inceliyoruz.