kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Muammer Aydın

'Seçimi temmuz sonuna yetiştiririz'

YSK yetkilileri, seçimlerin erkene alınması durumunda hazırlıklara hız vererek, 3 ay sonra sorunsuz bir seçim yapabileceklerini belirtti..
Meclis'te Cumhurbaşkanlığı seçimi için 367 oy gerektiği tartışmalarıyla alevlenen erken genel seçim konusunda Yüksek Seçim Kurulu da yeşil ışık yaktı. YSK yetkilileri, seçimlerin erkene alınması durumunda hazırlıklara hız vererek, ağustos ayında sorunsuz bir seçim yapabileceklerini belirtti.

3 AY YETER
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçimlerin erkene alınabileceği yönündeki açıklamaları üzerine dikkatlerin üzerinde toplandığı Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri, Kurul'un seçimler için sürekli bir çalışma içinde olduğunu belirtti. Seçim takviminin, milletvekilliği seçimlerinin 4 Kasım'da yapılacağı dikkate alarak hazırlandığını ve çalışmaların şu anda buna göre yürütüldüğünü belirten bir Yüksek Seçim Kurulu yetkilisi şunları söyledi: "Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini uzatma ve gerektiğinde kısaltma yetkisi vardır. Önceki yıllardaki seçimlere bakıldığında Yüksek Seçim Kurulu'nun 57 günde seçime gidebildiğini görüyoruz. Kurul'a bugüne kadar hükümet tarafından hiçbir şekilde seçimlerin erkene alınabileceğine yönelik imada bile bulunulmadı. Biz çalışmalarımızı 4 Kasım'a göre yürütüyoruz. Ancak bu süreyi kısaltmak mümkün. Bu konuda, bir gereklilik oluşmadığı için kesin bir değerlendirme yapılmadı ancak bize üç ay yetebileceğini düşünüyoruz." Aynı yetkili, temmuz ayı sonu veya ağustos başından önce olmadığı sürece yapılacak erken seçim için hazırlık yapılmasının mümkün olduğunu bildirdi.