kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

SPK, GS Sportif ve GS Futbol birleşmesi için çağrı şartı getirdi

SPK, Galatasaray Sportif AŞ ile borçlu Futbol AŞ'nin birleştirilmesi için çağrı şartı getirdi. Birleşme gerçekleşirse, Galatasaray buna karşı çıkan ortakların hisselerini satın almak zorunda kalacak..
Sermaye Piyasası Kurulu, Galatarasay Sportif A.Ş. ile borçlu durumdaki Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği A.Ş.'nin devralma suretiyle birleşme başvurusunun hisse sahiplerine çağrıda bulunulmasının ardından değerlendirmeye alınacağını bildirdi. Galatasaray yönetiminin her iki şirketin birleşmesi için geçen yıl aldığı karara Galatasaray Sportif'in küçük ortakları karşı çıkıyor. SPK Bülteni'nde yer alan açıklamada, "Birleşmeye taraf ortaklıklar haricinde üçüncü kişilerce, birleşmenin ön hazırlık çalışmalarına başlanılması kararının kamuya duyurulduğu tarihten önceki üç aylık ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasından aşağı olmamak üzere belirlenecek bir fiyat esas alınarak şirket pay sahiplerine çağrıda bulunmasını müteakip yapılacak bir birleşme başvurusunun kurulumuz tarafından değerlendirmeye alınmasına karar verilmiştir" denildi. SPK ayrıca kâr dağıtımıyla ilgili olarak şirket genel kurulunun acilen toplantıya çağrılması gerektiğini bildirdi.

'SİSTEME GÜVENİMİZ ARTTI'
QVT Financial LLP Üst Yöneticisi (CEO) ve Ortağı Angelo Moscow, Galatasaray'ın birleşme başvurusuna ilişkin olarak, SPK'nın borsa yatırımcılarının haklarını korumaya yönelik bir karar verdiğini belirterek, bu adımın, yatırımcıların sisteme olan güvenini artırdığını kaydetti.