kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Oylama öncesinde Ankara uyumadı

ANKARA
Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu öncesi Ankara'nın her köşesinde sabaha kadar kulis faaliyetleri sürdü. Başbakan Tayyip Erdoğan Konut'ta, Çankaya adayı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı'nda, kurmaylar ise Meclis'te kamp kurdu. Perşembe öğlen başlayan maratonun öyküsü şöyle:
SAAT 13.30: Ağar-Mumcu arasındaki telefon trafiği başladı. Mumcu, Ağar'ı "Eğer biz girmezsek ve seçim süreci de Anayasa Mahkemesi'nde tıkanırsa bu durumda Erdoğan, genel seçim süresince meydanlara çıkar mağduru oynar, yüzde 50 ile 400 alır, karşımıza çıkarsa ne yapacağız" diyerek iknaya çalıştı.
SAAT 17.30: AKP'liler, hem kendi milletvekilleri, hem de bağımsızlar ve Anavatanlılar ile temasları sürdürdü. Anayasa paketi hazırlandı.
SAAT 20.00: Mumcu, Gül'ün daha önce önerdikleri paketi kabul ettiğini söyledi ve randevu istedi.
SAAT 20.00: DYP yöneticileri Ankara'nın ünlü lokantası Planet'te maç seyretti.
SAAT 21.00: Ağar partiden çıkıp evine geçti. Mumcu da evinden telefon trafiğini sürdürüp kararını netleştirmeye çalıştı.
SAAT 20.45: Erdoğan, Resmi Konut'ta Fenerbahçe- Beşiktaş maçını izleyip, evine geçti. Trafiği bu saatten sonra evinden idare etti.
SAAT 23.30: AKP Grup Başkanvekili Kapusuz, Anavatan Grup Başkanvekili Sarıbaş'ı arayıp "İsteklerinizi kabul ediyoruz" dedi. Sarıbaş da "Bu şimdi görüşülecek konu değil" yanıtını verdi. AKP'nin daha sonraki, Mumcu'ya ulaşma girişimleri sonuçsuz kaldı.

ALBAYRAK'IN EVİ
SAAT 23.45: Ankara'nın Öveçler semtindeki AKP'den istifa eden Hamza Albayrak'ın evinde yoğun bir hareketlilik vardı. Bakanlar, parti ve grup yöneticileri gruplar halinde Albayrak'ın evine gidip oylamaya katılması için ikna etti.
SAAT 03.00: Ankara'da ışıklar söndü ve pazarlıklara uyku molası verildi.