kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Muhalefette telefon trafiği

Yeni Haber
Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunun ardından CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan gece yarısı yapılan açıklama Ankara'da "erken seçim" beklentisini artırdı.

Kulislerde, muhalefetin erken seçime yönelik yasa teklifi hazırlığında olduğu ifade edilirken, muhalefet liderleri arasında sabah yapılan telefon trafiği bu iddiaları güçlendirdi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sabah CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı evinden arayarak telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ağar'la görüşmesinin ardından bu kez Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu arayarak telefonla görüştü.

CHP lideri, telefon trafiği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Nezaket çerçevesinde telefon görüşmesi gerçekleşti" dedi.

BAYKAL:HÜKÜMET REAKSİYON ORTAYA KOYMALI

CHP Genel Başkanı Baykal, Anayasa Mahkemesi'ne taşınan Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu ve ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan sert açıklamaya ilişkin olarak ise, hükümet kanadından açıklama beklediğini kaydetti.

Baykal, "Hükümetten bir açıklama bekliyoruz. Hükümet reaksiyon ortaya koymalı. Her şeyi kapsayacak tavır değerlendirmesine ihtiyaç var" dedi.
28.4.2007