kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İşte kritik görüşmesinin perde arkası

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı'nın dün gece yarısı internet sitesinden yayımladığı bildirinin ardından gerilen sinirler ve gelen açıklamalarla oluşan olumsuz hava, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından yerini olumlu bir havaya bıraktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ile yaptığı kritik telefon görüşmesinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Yaklaşık 20 dakika süren görüşme isteği Başbakan Erdoğan'dan geldi. Bakanlar ile yaptığı toplantı sırasında gelen telefonla toplantı salonundan ayrılan Erdoğan, Büyükanıt ile yaklaşık 20 dakika süren uzun bir görüşme yaptı.

Gelen bilgilere göre, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'a konuyla ilgili üzüntülerini dile getirdi. Büyükanıt'a sözkonusu bildiride son derece yanlış ifadelerin yer aldığını belirten Erdoğan, laiklikle ilgili hassasiyetlerin konuşulabileceğini ve gerekli önlemlerin alınabileceğini vurgularken, yayımlanan bildiri konusunun medya üzerinden konuşuluyor olmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Orgeneral Büyükanıt ise bildirinin hükümete karşı bir bildiri değil sadece laiklik konusundaki bazı hassasiyetlerin kamuoyuyla paylaşıldığı bir açıklama olduğunu Erdoğan'a iletti.

Telefon görüşmesinin ardından, Erdoğan'ın bakanlarla yaptığı toplantıya geri döndüğü ve yüzünde rahatlamış bir ifade olduğu belirtiliyor. Yapılan görüşmenin ardından gerilen ortam yerini yumuşak bir havaya bıraktı.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek de, düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın telefonda görüştüğünü, görüşmenin "gayet faydalı ve verimli" olduğunu ifade etmişti.

AK PARTİ, "ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI BEKLEYECEK"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 367 yeter sayısının Meclis Genel Kuruluna gelmediği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Cumhuriyet Halk Partisi'nin ardından dün gece geç saatlerde açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı açıklamalarına ilişkin gün boyu siyasiler farklı değerlendirmeler yaparken, AK Parti Anayasa Mahkemesi'nin kararını bekleme ve Abdullah Gül'ün adaylıktan çekilmemesi kararını aldı.

Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde yürütmeyi durdurması halinde ise erken seçimin gündeme gelebileceği bildiriliyor.

Sabah İNTERNET