kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

İş adamları anladılar mı, acaba?..

Cumartesi günü yüz binlerin Anıtkabir'e akmasını, Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'sinin değerlendireceğini hiç sanmıyorum. Böyle bir beklentim de olmadı.. Kontrollerindeki belediyelerle, kent duvarlarına mümkün olduğu kadar, "Meclisin seçimi, halkın seçimidir" yazarak geçeceklerdir. Bu laf doğruysa, karşıtının da doğru olması gerektiğini düşünmeden..
Meclis'in seçim, halkın seçimi demek oluyorsa, o zaman halkın seçimi de, Meclis'in seçimi olmalıdır. Cumartesi günü, halk seçiminin ne olduğunu, en azından ne olmadığını Meclis'e göstermiş olmalıdır.
AKP, mitinge katılımın en fazla 50 bin olacağını tahmin ederken, Ertuğrul'un bile şaşırdığı bir Anadolu taşınması ile, sayı milyona vurunca, hemen o gece karşı önlem planlandı. "Kontrolünüzdeki tüm sivil toplum örgütleri, mahallelerine yazabildikleri, asabildikleri kadar "Erdoğan Cumhurbaşkanı" afişleri assınlar" talimatı gitti. Bugünlerde sokak ve cadde duvarlarını göreceğiz. AKP mesajı almayacaktır.
Medyanın Erdoğan'dan fazla Erdoğancı, entel, sentel ve gentellerinin de bu mitingden zerre sonuç çıkarmayacaklarını biliyorum. Nalıncı keseri gibi, kör değneğini beller gibi, tüm olayları, kendi keyifleri içinde, işlerine geldiği gibi yorumlamaya devam edecekler. Hilmi Özkök'ün söylemediklerinden ne mesajlar çıkarırken, Yaşar Unakıtan'ın söylemediklerine bakıp "Demokrasi dersi/ Yeşil ışık" yorumu yapanlar değil mi bunlar..
Bir ülkede Cumhurbaşkanının "Rejim tehlikede" demesini çift sütuna küçültenler, Cumhuriyet Tarihinin en büyük sivil toplum gösterisini naklen yayınlamaya çekinenler değil mi onlar.. Mütareke basınından daha bağımlı olanlar yani.. Onları da geçiniz..
Benim sözüm İş Adamlarına..
Millet kan ağlarken, AKP İktidarı ile birlikte karlarını katlamaya başlayan İş Adamlarına..
"Ekonomik kalkınma için istikrar şart.. İstikrarın adı da Recep Tayip Erdoğan ve AKP" inancında olan, bu yüzden, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını ve AKP'nin yeni seçimlerde gene tek başına iktidara gelmesini isteyen, destekleyen ve kontrollerindeki medya ile halkı yönlendirmeye çalışan iş adamlarına..
Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa.. Yani Çankaya'da Atatürk İlkelerinin, Cumhuriyet'in ve rejimin güvencesi Ahmet Necdet Sezer giderken, yerini Recep Tayyip Erdoğan, sıkmabaşlı eşi ile alırsa, bu ülkede, o çok istedikleri istikrar devam eder mi?.
Cumartesi mitingini hiçbir parti organize etmedi.. Hiçbir siyasal kuruluş ve bağlı örgütleri, başkente otobüslerle adam taşımadılar.. O insanlar oraya kendi imkanları ile ve tek bir mesaj vermek için geldiler, Anadolu'nun dört bir yanından..
Bu mesajı, bu utanç verici medyayı kontrol eden İş Adamları, baş patronlar aldılar mı?..
Sorum sadece ama, sadece onlara..
Ötesini boş verin..