kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

'Enerji ve inşaatta yatırım fırsatı var, Türkiye'ye gelin'

Ergun AKSOY - Kani TOP / HANNOVER
Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yatırım fırsatları olduğunu belirterek, "Enerji, inşaat ve özelleştirmelere bugünden davet ederek görevimi yerine getiriyorum" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de özellikle enerji ve inşaat sektörlerinde önemli yatırım olanakları bulunduğunu belirterek Alman yatırımcıları Türkiye'ye çağırdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Türkiye'nin bölge için gelişmenin ve kalkınmanın motoru olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hannover Sanayi Fuarı'na 'partner ülke' sıfatıyla gelen Türkiye'nin standının açılışını yaptı. İkili daha sonra Türk-Alman İşadamları Konseyi'nin 13'üncü toplantısına katıldı. Başbakan Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'de 2 bin 600 Alman sermayeli şirketin olduğunu belirterek, Alman yatırımcıları, Türkiye'de yatırım yapmaya çağırdı. Erdoğan, Türkiye'de özellikle enerji ve inşaat sektörlerinde önemli yatırım imkanları bulunduğunu kaydetti ve şunları söyledi:

NÜKLEERDE İŞBİRLİĞİ OLABİLİR
"Demiryollarının modernizasyonu, otoyol, metro ve havaalanı inşası, teknik danışmanlık, içme ve kullanma suyu şebekeleri yapımı ve modernizasyonu, alışveriş merkezleri inşası, elektrik üretimi ve dağıtımı gibi alanlarda uluslararası yatırımcıların ilgisini çekebilecek fırsatlar mevcut ve Alman girişimcileri bu alanda yanımızda görmek isteriz. Ayrıca kamu şirketlerini özelleştirme faaliyetlerimize şimdiden davet etmekle de görevimi yerine getirmiş olayım." Türkiye'nin enerji konusunda Almanya ile birlikte atacağı adımlar olacağını belirten Erdoğan, "Nükleer enerjide atmakta olduğumuz adım var. Görüştüğümüz Alman girişimciler var. Türkiye'nin, doğalgaz ve petrol konusunda terminal ülke olması, gerek rafineri, gerekse petrokimya noktasında attığı adımlarla Alman girişimcilerle birlikte atacağı çok adım var" diye konuştu.