kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Dünya şirini bir film!..

GERÇEKTEN dünya şirini bir film, Ben Sana Söylemiştim/ Because I Said So..
Dünya durdukça duracak sorun.. Ya da hoşluk.. Ya da hoşluk.. Güzellik.. Analar ve kızları..
Diane Keaton, kendi yaşamında mutlu olmamış.. Ne duygusal, ne cinsel.. İlerleyen bölümlerde öğreniyoruz ki, üç çocuk doğurmuş ama orgazm nedir bilmemiş.. Evinin yalnızlığı içinde, Gary Cooper'in Öğleden Sonra Aşk ve Silahlara Veda filmlerini göz yaşları içinde tekrar tekrar seyretmek hayatının tek duygusallığı..
Kızlarının kendi yaşadıklarını yaşamasını istemiyor.. Özellikle de erkek seçmesini bilmeyen en küçük kızının.. Bu yüzden ona kendi seçtiği bir ideal eş arıyor, görücü usulü.. Çağdaş görücü de, bilgisayar, internet tabii..
Sonrasını koyverin gitsin..
Nasıl hoş, nasıl sevimli, nasıl kolay izlenir bir sevgi filmi.. Sevginin de sınırlar zorlanınca nerelere vardığını görüyorsunuz bu arada..
Küçük kızda Mandy Moore'u ilk defa gördüm. Fiziği de yeteneği de, onu geleceğin yıldızları arasına koyuyor.
Bu şirin filmin en şirin, en başarılı oyuncularından biri de, Diane'in köpeği.. Bayılacaksınız..


İstanbul Film Festivali, En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülünü Özgü Namal'a verdi. Beynelmilel'i de, Polis'i de henüz izlemedim. Ama Özgü'nün oyunculuğunun gücü belgelendi ve bir filme mahsus olmadığı da ortaya çıktı.
Bu arada Abdullah Oğuz'dan nazik bir açıklama geldi. Önce tüm ilanlar Atilla Dorsay ile başlarken, sonra alfabetik sıra ile ilan yapmış. Ama Sabah eski ilanları yayınlamağa devam etmiş. Yanlış ilan yayınlayan Sabah'a ödeme yaptılar mı acaba?.
Özgü'yü de saklamamış.. Ama hala saklıyor.. Sinemada, star sistemi varken, filmler starla bilet satarken, o filmdeki tek star Özgü Namal'ken, üstelik harika oynamışken, birbirinin benzeri 20 alıntıyı yapıp, Özgü'yü en öne çıkaran Haşmet başta, Özgü için söylenenlerden tek kelimeyi reklamlarda kullanmayışını bana başka türlü izah etmek zor, Sevgili Apo!..