kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Don Brown’un kaleme aldığı "Da Vinci Şifresi" isimli kitapta Opus Dei isimli tarikata yer verilmişti. Son derece negatif anlatılan tarikat açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Tarikatçı Müdür

Başkanı sevgilisine torpil kıyağı çekmekle suçlanan Dünya Bankası İdari Müdürü'nün Opus Dei tarikatı üyesi olduğu ortaya çıktı. İnanışları gereği aile planlamasını bir ülkeye yardım paketinden çıkardığı iddia edildi.....
Katolik Hıristiyanlığın içindeki bu tarikatın adını birçok kişi bir kitapla duydu: Dan Brown'un kaleme aldığı "Da Vinci'nin Şifresi"... Kitapla yayılan kötü imajını düzeltmek için yoğun çaba sarf eden Opus Dei tarikatı, bir kez daha tartışmanın ortasında. Olay mahali bu kez Dünya Bankası. Gizemli tarikatın üyesi olduğu söylenen kişi, İdari Müdür Juan Jose Daboub. Tabi tartışmalara yol açan şey Daboub'un tarikat üyesi olması değil, görev ve sorumluluk alanındaki konularda bu tarikat inanışlarına göre karar verdiği iddiaları...

'KORUNMALI SEKS' YASAK

El Salvador'un eski maliye bakanı olan Daboub'un, Dünya Bankası yardım programları arasında yer alan "aile planlaması" maddelerini rapor ve yardım taslaklarından çıkardığı öne sürülüyor. Çünkü tarikat, aile planlamasına kesinlikle karşı çıkıyor. Olayı ortaya çıkaran kişi, söz konusu aile planlaması yardımlarının yapılacağı Madagaskar'da programın başında bulunan kişi. Ülkenin aile planlaması programlarının koordinatörü Lilia Burunciuc, hasırlanan taslakta bu konunun olmadığını belirterek şikayette bulundu.

İDDİALARI YALANLADI
Bir önceki rapor ve taslaklarda, Dünya Bankası'nın nüfus planlaması ve doğum kontrol hapları dağıtımını yüzde 14'ten yüzde 20'ye çıkarma hedefi yer aldığını ancak son metinlerden hedeflerin çıkarıldığını belirtti. Özellikle Afrika ülkelerinde AİDS'in yayılmasını önlemede en önemli "silah" olarak gösterilen korunmalı seksin yardım taslaklarından çıkarılması, birçok kuruluş ve ülke yönetimini rahatsız etti. Hakkındaki iddiaları yalanlayan Daboub ise "Görevimi kişisel inançlarımdan bağımsız olarak, uluslararası bir yönetim kurulunun onayından geçirerek yapıyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları