kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'nin en kanlı okul katliamında 32 ölü

Şule GÜNER / HABER MERKEZİ
ABD'nin Virginia Teknik Üniversitesi'nde bir silahlı saldırgan okulun iki ayrı bölümünde iki saat arayla düzenlediği saldırıda 32 kişiyi öldürdü, 15 kişiyi de yaraladı. Saldırgan olayın ardından intihar etti..
ABD'nin Virginia eyaletindeki Virginia Teknik Üniversitesi'nde silahlı bir kişi iki saat içinde kampüsteki iki ayrı bölümde dehşet saçtı. Ülkenin en kanlı okul katliamında saldırgan, çoğunluğu öğrenci 32 kişiyi öldürdü, 15 kişiyi de yaraladı. Saldırgan katliamından ardından intihar etti. Görgü tanıklarının anlatımlarına göre, yerel saatle 07.15 (TSİ 14.15) sıralarında kampüsün önce West Ambler Johnston binasının 895 kişilik yatakhane bölümünde silah sesleri duyuldu. Bundan 2 saat sonra Bilim ve Mühendislik Bölümü'nün yer aldığı 800 m. ilerideki Norris Binası'ndaki bir sınıftan silah sesleri geldi.

SALDIRGAN TEK KİŞİ
Amerikan televizyonlarında yayınlanan amatör video görüntülerinde, öğrencilerin açılan ateşten kaçmak için panik içinde pencerelerden atlamaya çalıştıkları ve bu sırada yaralananlar olduğu gözlendi. Yatakhanedeki saldırıda iki kişinin, mühendislik bölümündeki saldırıda ise 32 kişinin öldüğü açıklanırken, yaralanan 15 kişinin de çevredeki hastanelere kaldırıldığı duyuruldu. Amerikan federal polisi, saldırının bir kişi tarafından yapıldığını açıklarken, kampüsün polis şefi Wendell Flinchum da, bu bilgiyi doğruladı. Flinchum, olay sırasında kendisini öldüren saldırgan hakkında "Size söyleyebileceğim tek şey, erkek olduğu'' dedi, "Bu muazzam büyüklükte bir trajedi" diyen Üniversite rektörü Charles Steger ise saldırganın üzerinde bir kimlik çıkmadığını, kimliğinin belirlenmesi için çalışıldığını söyledi. CNN televizyonuna konuşan bazı öğrenciler ise geçen hafta üniversiteye birkaç bomba tehdidinde bulunulduğunu söyledi. Öğrenciler bomba ihbarlarından ikisinin Bilim ve Mühendislik Bölümü'nü hedef aldığını ifade ettiler. Yaklaşık 26 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversite 2 gün süreyle tatil edildi.

BUSH: ŞOK İÇİNDEYİM
ABD Başkanı George Bush, olayın ardından "şok ve üzüntü içinde" olduğunu söyledi. Bush, "Bugün ulusumuz Virginia Tech'te ölenlerin yasını tutuyor. Okullar güvenliğin ve eğitimin olduğu yerler, kutsal mekânlar olmalı" dedi. Eyaletin güneybatısındaki böylece ABD'nin en kanlı okul katliamına tanık oldu. 1966 yılında Teksas Üniversitesi'nde 25 yaşındaki öğrenci Charles Whitman 15 kişiyi öldürmüş, 31 kişiyi de yaralamıştı. Nisan 1999'da ise Colorado eyaletindeki Columbine Lisesi'nde "Trençkot Çetesi" olarak bilinen gruptan iki silahlı öğrenci 12 öğrenci ve bir öğretmeni öldürmüş, ardından da intihar etmişti.
Haberin fotoğrafları