kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri
"Özde" ne demek, "Özde?.."
Sevsinler benim medyamın şifrecilerini.. O zaman bu medya olsaydı, Adnan Menderes hâlâ iktidardaydı inanın.. Yani bu yorumları, AKP'nin en uzman kadroları yapmaz, yapamaz.. Onlar adına biz yapıyoruz, fazlasıyla..
Şimdi o gün çıkan gazetelerdeki söz birliğine bakın.. Tüm yorumlar, Org. Hilmi Özkök'ün dedikleri değil, demedikleri üzerine kurulmuş..
"Efendim eski Genelkurmay Başkanı, darbe iddialarını doğrulayan, ya da yalanlayan net bir şey söylemekten kaçındı.. Yani o zaman.. Konuşmadı ama çok şey söyledi.. Yani konuşmayarak darbe iddialarını destekledi.."
Şifre böyle çözülmüş..
Peki, yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Bugün askeri bölgelere türbanlı kadınların girmesi yasaktır. Cumhurbaşkanı, Anayasa gereği Başkomutan olacağına göre, asker, başkomutanın eşinin türbanlı olmasını nasıl karşılayacaktır" sorusuna ne yanıt verdi..
"Bize ne" dedi mi?.. "İşte Anayasa.. İşte Meclis, onlar seçer, biz karışmayız" dedi mi?.. Hayır.. "Bu soruya yanıt vermiyorum" dedi.. Yani konuşmadı.
Peki bu ne anlama gelir?. Bu şifre nasıl çözülür?..
Özkök'ün söylemediği, tam da söylemiş gibi çözümleniyor da, Büyükanıt'ın yanıt vermeyişi nasıl uygun ışık oluyor?..
Bu nasıl bir çözümleme mantığıdır peki?.
Mantığa devam?..
Cumhurbaşkanı nitelikleri ve seçim şekli Anayasa'da ve yasalarda yazılı.. Orgeneral Büyükanıt'ın "Ordu bu kurallara saygılıdır" deme dışında ağzını açma hakkı var mı?. Anayasanın aksine tek kelime edebilir mi?.. Ederse ne olur.. Bunlar apaçık bilinir, "Biz Anayasanın temel ilkelerine bağlı Cumhurbaşkanını kabul ederiz" demesi, zaten eskilerin deyimi ile, "Malumu ilan/ Bilineni açıklamak" olurken, Büyükanıt'ın eklediği cümlenin anlamı, şifresi ne peki..
"Bu ilkelere sözde değil, özde bağlı olmalı" demek ne demek?.. Büyükanıt, neden "Özde" lafının altını çizme gereği duydu?.. Bu şifre niye çözülmedi peki?.

Hilmi Özkök durup dururken neden konuştu?..
Düşünün bakalım, gündemin tepesinde ne var, o gün?..
1-Cumhurbaşkanı seçimleri.. Aday kim olacak?..
2-Cumartesi, 14 nisan (Bugün) mitingi..
Başbakan ve partisi Cumhurbaşkanı adayını belirlememiş.. Mitingden de fena halde rahatsız olduklarını her fırsatta belirtiyorlar.. Başbakanın dümen suyundaki kalemler, 14 Nisan mitingine katılımı azaltmak için akıllarına gelen her şeyi yazıyor, senaryoları kesin kabul edip yorumlar yapabiliyorlar..
Tam böyle bir ortamda, mitingi düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Başkanını geçmişte darbe planlayan bir komutan olarak sunmak fevkalade işe yarayabilir..
Hilmi Özkök Paşa harika bir zamanlama ile ortaya çıkıyor "Ne desem ateşe benzin dökerim" diyerek, ateşe, hem de süper oktanlı benzin döküyor.
Komutanın en önemli vasfıdır, Durum Muhakemesi yapmak.. Savaş bu muhakeme doğru yapılırsa kazanılır. Kararlar bu muhakeme üzerine verilir çünkü..
Hilmi Özkök gibi, bu ordunun en büyük komuta kademesine gelmiş bir asker, durum muhakemesi yapmaktan aciz olabilir mi?.. Mümkün mü?.. Sözlerinin nasıl yorumlanacağını biliyor.. Onun için "Konuşmuyorum" diyerek hem de nasıl konuşuyor, tam da gününde..
Ertesi gün çıkan gazeteler ne kadar doğru durum muhakemesi yaptığını ortaya koyuyor. Tüm iktidar destekçileri, Özkök'ün söylemediklerinden (!) mana çıkarıp, 14 Nisan mitingine saldırıyorlar..
Bu mitingden fena halde rahatsız olduğunu her eylem ve söylemi ile gösteren Başbakana, hem de asker kanadından, hem de böyle üst düzeyde bir destek!..
Mucize.. Zamanlama mucizesi..
Peki neden yapıyor Özkök bunu..
Bu da benim yorumum..
"Cumhurbaşkanlığına aday arıyorsunuz.. Eğer siz olmayacaksanız, işte ben buradayım, hatırlatırım!.."