kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Nereye kadar, Hasan Cemal?..

MEKTEBİ Mülkiye'den beri 40 yıllık arkadaşım yakın dostum Hasan Cemal, ihtilalci solculuktan başlayan gelişimini, ya da isterseniz dönüşümünü, demokratlığın son aşamasına getirmeye kararlı görünüyor..
Cumartesi günü kızgınlığını açıklıyordu..
Neden, darbe iddialarının üzerine gidilmiyormuş da, iddiayı yapanların peşine düşülüyormuş..
"Her farkında mısınız?.. Darbe iddiaları var! Yazanı değil, darbe iddialarına muhatap olanı soruşturun" diyor..
İlahi Hasan..
Şimdi ben iddia ediyorum o zaman..
"Hasan Cemal, gençlik günlerindeki ihtilalciliğini sürdürüyor. Daha rahat çalışabilmek için, yazılarında dönmüş süsü verişine, pişman olmuş itirafçılığına bakmayın.. Genelkurmay bilgisayarlarının hard disklerine girerseniz, paşaların hazırladığı darbenin fikir liderinin Hasan Cemal olduğunu görürsünüz. Darbe gerçekleşse Hasan Cemal Başbakan olacaktı."
Savcılar ve polis kimin peşine düşer, Sevgili Hasan?.. Kimin peşine düşmeli..
Her şeyden habersiz, köşesine çekilmiş yazılarını yazan Hasan Cemal'in huzurunu, Hıncal saçmaladı diye bozmaya kimin hangi hakkı var?. Hem de bizzat Genelkurmay Başkanı basın toplantısı yapıp, "Bizim hard disklerde, Hıncal'ın yazdıklarının aslı değil, izi bile yok" açıklamasını yaptıktan sonra..
Haberi yapanlar, Genelkurmay'ın hard disklerine girdikleri imasını yapıyorlar. Doğruysa, ortada çok tehlikeli boyutlarda bir milli güvenlik sorunu, casusluk var. Değilse, tam da zamanında Ordu'yu lekeme, gözden düşürme çabası.. Nerden baksan suç..
O zaman sen savcı olsan, önce kimi ne neyi soruşturursun Hasan Cemal?..
Mülkiye'de hukuk okudun değil mi?.
Bir de demokrat olacaksın.. Demokrasilerde vatandaşın huzurunun, ortada tek belge, tek kanıt yokken, onun bunun lafı ile bozulması var mı?.
Her ithamdan sonra polis, itham edilenin peşine düşerse, o rejimin adı ne olur, söyler misin?. O toplum ne hale gelir, ha?..
Haaa.. İddialara muhatap olanlar da soruşturulur.. İddiaların doğruluğuna inandıracak, bilgi ve belgeler ortaya konursa, o zaman..
Ancak o zaman..
Biri salladı diye, masum vatandaşlar rahatsız edilmezler.. Demokrasinin temel kuralı budur..