kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Cannes çıkarması yattı
Mehmet ÇALIŞKAN - MAGAZİN
SESAM, Cannes Film Festivali'ne katılacak sinemacılara, Samsun feribotuyla gitmeyi önerdi. Sinemacılar 2 bin 500 YTL'lik ücreti pahalı buldu, gemiyle Cannes çıkarması iptal edildi..
SESAM (Türkiye Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) bu yıl sinemacılara alternatif bir Cannes Film Festivali gezisi organize etti. 16 Mayıs'da başlayacak olan 60'ıncı Cannes Film Festivali'ne gidecek olan sinemacılara 16 milyon dolara yenilenen Samsun adlı feribotla bir gezi programı sunuldu.

PAHALI GELDİ
Programa göre, İstanbul'dan başlayan yolculuktan üç gün sonra Cannes limanına demir atılacak ve 14 gün boyunca da sinemacılar feribotu otel gibi kullanabilecekti. Böylece, Cannes'a hep birlikte gidecek Türk sinemacılar dünyanın bu en önemli ikinci film festivalinde bir gövde gösterisi yapacaktı. Ancak, önerilen gezinin fiyatı, sinemacıların tepkisini çekti. Feribotun tarifesinin yüksek olduğu iddia edildi. İstanbul- Bodrum yolculuğu günlük 127 YTL iken, sinemacılara önerilen Cannes gezisi için günlük tarife ise183 YTL oldu.

UÇAKLA GİDİLECEK
Aradaki günlük 56 YTL'lik fark sinemacıların Samsun feribotuyla Cannes gezisine ilgi göstermemesine neden oldu. Feribotta 14 günlük konaklama için kişi başına 2 bin500 YTL, sinemacılara çok pahalı geldi. Bunun üzerine geziyi organize eden "Festivalteam" adlı şirket kendilerine ait olan internet sitesine "Yeterli katılım olmadığı için 2007 turumuz iptal edilmiştir. 2008 için rezervasyonlarımız Kasım 2007'de başlayacaktır" diye ilan verdi. Sinemacılar ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Cannes'a uçakla gidip ya otellerde veya tuttukları evlerde kalacaklar.