kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu poza ölüm fetvası
Pakistan'da bir din adamı, aşiret bölgesinde liderliğini ilan edip şeriat getirdi. Ardından 'Turizm Bakanı Nilüfer Bahtiyar gayrımüslim erkekle uygunsuz halde' diyerek fetva verdi: Görevden alınsın, gereken ceza neyse verilsin..
Pakistan'da şeriat mahkemesi ilan ederek hükümeti devirme tehdidinde bulunan Lal Mescid Camisi İmamı Abdül Aziz bu kez Turizm Bakanı'nı hedef aldı. İmam Abdül Aziz, etrafına topladığı binlerce kişiden aldığı destekle "şeriat bölgesi" ilan etti. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in devrilmesi için hareket başlattı. Şimdi de, Turizm Bakanı Nilüfer Bahtiyar hakkında fetva verdi. Fetvanın nedeni ise, Bahtiyar'ın Fransa gezisinde paraşütle atladığı Fransız sporcuyla çekilen "samimi" fotoğrafları...

BAKANLAR TEPKİLİ
Bakan Bahtiyar'ın derhal kabineden atılmasını isteyen uzunluğu 3 sayfayı bulan fetvada "gerektiği şekilde cezalandırılması" ifadesi de yer aldı. Fetva da bu ifadeyle neyin kastedildiği belirtilmedi. "İslam'a aykırı hareket eden Bakan'ı ailesinin de dışlaması, kendisinin de Allah'tan af dilemesi gerektiği" yazıldı. Fetvaya ilk tepki, kabinedeki diğer bir kadın bakandan, Sağlık Bakanı Şahnaz Şeyh'ten geldi: "Kimseye karşı fetva vermeye yetkileri yok. Bu kişiler İslam'ı yanlış yorumluyorlar. Onları kınıyoruz..." Pakistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Esma Cihangir de "Kendi istedikleri şekilde fetva verme yetkisini onlara kim tanıdı? Bu kabul edilemez" diye konuştu.

'CİHAD' İLAN ETTİLER
Aşiretlerin etkili ve ağırlıklı olduğu bir bölgede etkin olan İmam, Taliban yanlısı bir anlayışla "cihad" ilan etti. El Kaide lideri Ladin'i öven vaazlar da veren Abdül Aziz, daha önce de şeriatın kabul edilmesi, videolar ve televizyonun yasaklanması, tüm fahişelerin tutuklanması için de fetva verdi. Bürokrat ve askeri yetkililerin namaz kılmak için tercih ettiği camiyi, Müşerref karşıtı hareketin merkezi haline dönüştüren Abdül Aziz için ülke basını, "Bu ülkede bir ay önce benzeri fetvalar yüzünden bir kadın bakan öldürüldü" diye yazdı.
Haberin fotoğrafları